'Sudit ćemo ratnim zločincima dok smo živi i dok su živi'

Vijesti 13. srp 201612:20 > 12:22
Izvor: Tanjug / Jaroslav Pap

Tehnički ministar pravosuđa Ante Šprlje je na konferenciji hoće li zbog smrti optuženika za ratne zločine Gorana Hadžića ostati nesankcioniran set ratnih zločina počinjen na području Hrvatske.

“RH će nastojati kazniti sve one koji su počinili ratne zločine na području Hrvatske. Ni jedna osoba koja ih je počinila neće moći mirno spavati do kraja svog života. Imamo i jako dobar primjer – kao što se nacistima sudi do dana današnjeg – tako ćemo i mi dok god smo živi i dok god su oni živi”, poručio je Šprlje.

Na konferenciji za medije u Vladi sazvanoj zbog bijega zatvorenika iz kaznionice, naglasio je kako bijegovi nisu učestali; samo je jedan bijeg bio iz zatvora, istakao je, drugi je bio iz policije, a treći je bio iz bolnice na Rabu, koja nema veze sa zatvorskim sustavom i koja je stvar Ministastva zdravstva.

Izjavio je da ministarstvo surađuje s policijom i da je odbjegli zatvorenik vrlo brzo uhvaćen i vraćen u kaznionicu, ali i da je za pouzdanost zatvorskog sustava potrebno “određeno ulaganje finacijskih srredstava”, a Hrvatska nije bogata država.

“Bijeg nije nešto što se ne događa nigdje, ali Hrvatska tu ne iskače – za zatvorenike je prilično dobra i njihova je mogućnost bijega prilično ograničena”, izjavio je.

Nije htio komentirati mogućnost da se bivši predsjednik Stjepan Mesić priključi tzv. Narodnoj koaliciji predvođenoj SDP-om.

Šprlje je na istoj konferenciji komentirao prijetnje napadima na koje se javnosti požalio tehnički premijer Tihomir Orešković, o čemu možete čitati OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.