Šprlje: I ja sam izložen neistinitim podacima

Vijesti 13. srp 201611:53 > 11:59
N1

Ministar pravosuđa Ante Šprlje komentirao je prijetnje na koje se javnosti požalio tehnički premijer Tihomir Orešković.

Na konferenciji za medije u Vladi sazvanoj zbog bijega zatvorenika iz kaznionice naša ga je reporterka Nikolina Zavišić upitala je zna li tko stoji iza napada kojima je Orešković, kako tvrdi, izložen zbog njegovih planova da se politički angažira te je li ga Most privukao u svoj tabor.

“Ja o političkim stvarima ne govorim. Hoće li se on angažirati ili ne, ja ne znam. Ja mogu napomenuti da sam i ja ovih dana bio izložen neistinitim podacima. Jedan od njih je da je moje ministarstvo povećano za 43 čovjeka. To nije istina. U ministarstvu je 15 manje zaposlenih, a u ukupnom sustavu sedam zaposlenih”, kazao je Šprlje.

“Ne znam tko stoji iza toga”, kazao je, dodajući da se nada da će se ubuduće istinito izvještavati.

Isto je pitanje postavljeno tehničkom ministru vanjskih poslova, odnosno stoji li iza napada na Oreškovića HDZ. Miro Kovač je novinarima poručio da to pitaju Oreškovića. Tehnički ministar Oleg Butković upitan je također stoji li HDZ iza tih napada.

“Na premijera? Odakle vam to?”, kazao je. Na pojašnjenje da bi Orešković mogao eventualno naštetiti HDZ-u priključi li se Mostu, odgovara: “Ne može. Mi možemo naštetiti sami sebi. U nedjelju idemo na izbore, izabrat ćemo predsjednika i brzo ćemo se konsolidirati i sve će biti u redu. Ja sam optimist”.

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.