Udruga Franak ide na izbore

Vijesti 24. srp 201618:16 > 25. srp 2016 08:20
N1

Gotovo svaki parlamentarni izbori donose pokojeg novog igrača na sceni. Udruga Franak, koja već godinama vrši pritisak na političare, sada odlučuje o tome da i sama postane politička stranka. O njihovim planovima u nedjelju smo razgovarali s njihovim članom, Goranom Aleksićem.

“Nipošto”, kratko i jasno kaže Aleksić na pitanje postaje li udruga Franak politička stranka.

“Pojedini članovi imaju namjeru kandidirati se na zborima. Hoće li to biti samostalno ili u suradnji s drugim strankama, vidjet ćemo. Odlučili smo da je potrebno da neki članovi uđu u Sabor ako je to moguće”, kazao je i dodao da su od sada bivše Vlade Domoljubne koalicije dobili nekoliko obećanja, od kojih niti jedno nije bilo ni započeto, a kamoli ispunjeno.

“Imali smo jedan kurtoazni sastanak na početku, i to je bilo to.”

“Ima nas 7 ili 14, vidjet ćemo. Sedam nas ima ako idemo s raznim strankama, a 14 ako idemo samostalno. Vjerujem da ćemo ići u jednoj izbornoj jedinici na izbore ako idemo samostalno. Neće biti potrebno da se svi angažiraju jer bi tako gubili aktiviste”, pojasnio je među ostalim Aleksić.

Ne može, kaže, govoriti o tome s kim pregovaraju. “Nama su prihvatljive sve stranke koje će naše ciljeve prihvatiti u potpunosti. Nećemo se baviti nikakvim svjetonazorskim pitanjima.”

“Jesmo interesna skupina, ali za Hrvatsku”

Na pitanje znači li to da su oni stoga zapravo interesna skupina, Aleksić kaže da jesu, ali da su “interesna skupina za Hrvatsku”. Rekao je da je zbog kredita i ilegalnih ugovora banaka danas ugroženo 500 tisuća ljudi – sto tisuća onih koji su u tim kreditima, plus njihove obitelji.

“Mi se ne pojavljujemo kao netko tko maše zastavom, a nije ništa napravio. Napravili smo puno. BDP je jednim dijelom porastao sigurno zahvaljujući nama”, kaže Aleksić.

“Logično je da pregovaramo prije, a ne nakon izbora”, rekao je odgovarajući na pitanje Marka Perožića, te dodao da su im šanse manje ako idu sami na izbore, budući da se tako rasipaju glasovi.

Pogledajte cijeli razgovor:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.