Ostojić 'bocnuo' Bernardića izjavom o broju potpisa

Vijesti 31. lis 201608:53 > 13:30
Željko Lukunić/Pixsell

U ponedjeljak je zadnji rok za predaju potpisa podrške za kandidature pred SDP-ove izbore za iduću predsjednicu ili predsjednika stranke, nakon što je Zoran Milanović najavio povlačenje na tom mjestu radi gubitka na prijevremenim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, održanima u rujnu.

Izbori se održavaju 19. studenog, a većina kandidata je potpise odlučila predati danas.

Ranko Ostojić je potpise podrške predao u 10 sati.

Zahvalio se svima koji su došli. “”Imam nešto manje od 20 tisuća potpisa, ali oni nisu važni, nego glasovi članica i članova SDP-a. Važno mi je s koliko sam ljudi razgovarao, o svim temama. Oni će odlučiti. Zahvaljujem se svim kolegicama i kolegama, iza mene su vrlo ugledni ljudi, žene, i članovi SDP-a. Siguran sam da će kampanja proći mirno”, rekao je Ostojić.

Iz Ostojićeva izbornog stožera potvrdili su naknadno da je prikupio oko 4.500 potpisa potpore, a izjavom “o nešto manje od 20.000 potpisa”, kažu, ironično se osvrnuo na “neke od protukandidata koji su se proteklih dana hvalili brojem prikupljenih potpisa”.

Riječ je, dakako, o Davoru Bernardiću koji se jučer pohvalio brojkom od  10.500.

Saborski zastupnik i predsjednik Šibensko-kninskog SDP-a Ivan Klarin, najavio je kako će danas prijaviti Bernardića zbog broja potpisa u čiju vjerodostojnost sumnja. Cijelu Klarinovu izjavu za N1 pronađite OVDJE.

 Danas će u 15:00 sati potpredsjednik SDP-a i kandidat za predsjednika SDP-a Tonino Picula predati potpise potpore svojoj kandidaturi za predsjednika SDP-a Središnjoj izbornoj komisiji u sjedištu stranke na Iblerovom trgu u Zagrebu. Nakon predaje potpisa, Tonino Picula dat će oko 15 sati i izjavu za medije ispred ulaza u sjedište SDP-a.

O eventualnom lažiranju potpisa: “Toga nema”

Orsat Miljenić predao je potpise u 13 sati. Kazao je da je predao oko 5.100 potpisa. “Skupljao sam ih osobno. Cilj mi je bio razgovarati sa što više članica i članova.” Kaže da mu je cilj pobijediti na idućim izborima u Hrvatskoj, ako postane predsjednik SDP-a, a ako ne uspije u tome, obećao je otići s čela stranke. Kaže da gleda u budućnost, bez podjela i uspoređivanja s onima prije. O Klarinu koji je prijavio Bernardića da je navodno lažirao potpise, Miljenić kaže da vjeruje da toga nema i da licitacija potpisima nije potrebna. “To su samo brojke, a SDP se treba baviti ljudima i sadržajem.” Uvjeren je, ponavlja, da toga nema.

Vesna Škulić predat će potpise potpore svojoj kandidaturi za predsjednicu SDP-a u 14.30 sati.  Nakon predaje potpisa također će dati izjavu za medije ispred ulaza u sjedište stranke.

U 16:00 sati potpise predaje Karolina Leaković, nakon čega će također dati izjavu za medije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.