Špoljar: Ilčić govori ono što Stier nema hrabrosti reći

Vijesti 12. velj 201709:26 > 10:01
N1

Kolege Ilko Ćimić i Marko Špoljar gostovali su TNT-u, koji su komentirali imenovanje Ladislava Ilčića (HRAST) za posebnog savjetnika za ljudska prava ministra vanjskih poslova Davora Ive Stiera.

 Čemu ovo imenovanje i je li to vraćanje dugova HRAST-u, koji je šutio u vrijeme raspada Domoljubne koalicije.

“Smijali smo se mogućnosti da danas komentiramo Ilčićevo imenovanje. Ne znam kako ozbiljno govoriti o tom čovjeku, vrlo bitnom čovjeku bitnog ministra u Vladi. Očigledno se radi o sporazumu između HDZ-a i Hrasta. Ne znam tko je lud za njegovim mišljenjem u Ministarstvu. No, to je jedno odrađivanje koje ćemo platiti iz proračuna, 10.000 kuna neto najmanje”, kazao je Ćimić.

Problematični su Ilčićevi stavovi – izrekao je niz problematičnih izjava, pogotovo na račun manjina, seksualnih i vjerskih.

“On nema hrabrosti reći što misli, a Ilčić ima. Ovo je poruka da je Ilčićeva politika i njegova politika. Plenković mu ne može dozvoliti tako konzervativne stavove, a Ilčićevi su čak diskriminatorni. Ilčić nema nikakvog iskustva u diplomaciji, nema ga o čemu savjetovati, ali ono što Stier neće imati hrabrosti reći, reći će Ilčić, a Stier će se skrivati iza njegovog ‘osobnog mišljenja'”, kazao je Špoljar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.