Nacional prijavio Peternela zbog tvrdnje da "uništava ljude"

Vijesti 07. ožu 201714:01 > 14:04
N1 | Ivica Galovic/PIXSELL

Tjednik Nacional podnijet će za početak kaznenu prijavu protiv Igora Peternela, člana Hrvatskog helsinškog odbora zbog kleveta izrečenih preko njegova Facebook profila, doznaje se od Berislava Jelinića, glavnog urednika lista.

Izdavač Nacionala smatra klevetničkim i krajnje uvredljivim, te utoliko neistinitim i neprimjerenim njegove tvrdnje u kojima, među ostalim, kaže da Nacional reketari, laže, obmanjuje i uništava ljude.

Peternelova objava na njegovu Facebook profilu glasi: ‘Nacional sutra donosi na naslovnici Sauchu i vrlo afirmativan tekst u kojem on spašava naciju svojim istražiteljskim sposobnostima i velikom žrtvom. Ne ulazeći u špekulacije o njegovoj krivnji stoji činjenica da je Sauchina supruga Sauchina odvjetnica, a usput je i odvjetnica Nacionala. U istom broju Nacional donosi i priču o prevarama u udruzi Senzori.Toj udruzi pomagali su mnogi poznati građani ove zemlje, a fotografije vlasnika u drustvu tih donatora objavljivane su posvuda. Sasvim slucajno u Nacionalu objavljuju jedino sliku Ane Karamarko u kontekstu malverzacija u udruzi iako ih je Ana kao i brojni drugi samo naivno pomagala!

To je jedan od primjera novinarstva u Hrvatskoj–koje laže, obmanjuje, selektivno štiti interesne skupine, kreira naručene afere, zataškava, reketari, smjenjuje, uništava ljude, utječe na rezultate izbora !! I dok bude takvo ni drustvo nece biti normalnije!! Dok ih se konačno ne razjuri!!’

Igor Peternel angažiran je u HOO-u, gdje se spominje i među istanutijim članovima. Na internet stranici HOO-a navodi se da je to nevladina, neprofitna, izvanstranačka i neovisna udruga hrvatskih građana i građanki za zaštitu, promicanje i razvoj ljudskih prava u Republici Hrvatskoj.

HHO navodi i da im je cilj razvoj demokratskih ustanova, kao i promicanje vladavine prava i ljudskih prava.

‘Svatko u ovoj zemlji ima pravo na svoje mišljenje, u njoj je zajamčena sloboda javnog izražavanja, ali mora postojati i odgovornost za javno izgovorene riječi. Ostavljam na savjest drugih članova i vodstva HOO-a procjenu je li primjereno da među svojim članovima imaju ljude koji javno kleveću medije i zazivaju njihovo konačno razjurivanje’, izjavio je Berislav Jelinić, glavni urednik Nacionala.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.