Miroslav Šimić je Mostov kandidat za gradonačelnika Osijeka

Vijesti 08. ožu 201713:14 > 13:22
N1

Predsjednik kluba zastupnika MOST-a u Hrvatskom saboru Miroslav Šimić bit će kandidat ove stranke za osječkog gradonačelnika na svibanjskim lokalnim izborima, izvijestili su u srijedu u osječkom uredu MOST-a.

Na predstavljanju kandidature, koja je održana u 12,05 sati Šimić je kazao kako se obično, kada imamo nekakvu krizu ili potrebu za brzu reakciju, kaže da je pet do 12, ocijenivši da je u Osijeku i to vrijeme, prošlo te da vremena za čekanje više nema.

Istaknuo je kako je najvažniji razlog za njegovu kadididatru potreba da reagira na stanje u gradu te uloži svoje znanje i sposobnosti kako bi se od Osijeka stvorio uređeni grad, vratio mu sjaj koji zaslužuje i poziciju sretnog mjesta za život.

Mostov kandidat za gradonačelnika rekao je da posao koji ih čeka nije jednostavan, ustvrdivši kako se ” stvari u Osijeku doslovno moraju preokrenuti”.

“Ne želim se predstavjati kao osoba koja ima čarobni štapić, ali imam iskustva na rukovodećim pozicijama u realnom sektoru, i uključiv sam čovjek, a Osijek danas treba uključivanje svih istaknutih pojedinaca iz civilnog sektora i poduzetništva, dok ja želim djelovati kao organizator koji će ih okupiti”, poručio je Šimić.

Ocijenio je kako aktualna gradska vlast, predvođena gradonačelnikom Ivanom Vrkićem “ne zaslužuje novo povjerenje”,

“Da je gradonačelnik Vrkić dobro odrađivao posao u proteklom mandatu mi bi ga podržali kao neovisnog kandidata, ali danas gledamo prazne ulice i nezadovoljne građane. Naravno da to nije odgovornost samo Gradske uprave, ali pitamo se što je gradska uprava napravila da bude drugačije, i ne vidim ništa”, kazao je Šimić.

Smatra kako je jedini dobar potez aktualne gradske vlasti u protekle četiri godine, koji mu pada na pamet, privatizacija NK Osijek, koja spašava klub od smjera u kojem do tada išao, ali da se trenutno ne može sjetiti ničeg drugog, zbog čega bi mogao pohvaliti sadašnju gradsku upravu.

Ovo nisu samo komunalni izbori, već izbori u kojima se, u jednom segmentu, doslovno borimo za spas našega grada, istaknuo je Šimić.

Najavio je kako će program kojeg će ponuditi, osim komunalnih tema, prije svega biti okrenut poduzetnicima kao partnerima s kojima gradska vlast treba tražiti rješenja te će, do one razine do koje gradska uprava to može, nuditi nova zapošljavanja, i omogućiti ostanak ljudi u Osijeku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.