Bi li i Papa odbio pričestiti dečka s Downovim sidromom?

Vijesti 30. tra 201713:26 > 13:26
N1

Na 27.Marulićevim danima, festivalu drame u Splitu, prava se drama preselila na ulicu.

U gradu od gotovo 180 tisuća stanovnika, dvjestotinjak prosvjednika na reportoaru festivala sufinanciranog od županije i ministarstva kulture nije željelo vidjeti kontroverznu predstavu Olivera Frljića “Vaše nasilje, naše nasilje” pa je prosvjedovalo pred kazalištem.

“Teatar i drama” na način Hrvata.

Sasvim drukčiji poged na religiju i kršćansko postupanje iznio je poglavar Katoličke crkve u svom govoru na platformi TED.

Što mislite – bi li ovaj papa poručio djetetu s Downovim sindrom da se ne može pričestiti zajedno s ostalom djecom jer “on ništa ne zna”? 

A baš tako je, prema svjedočenju jedne majke, postupio svećenik u Gradištu. Priču očajne majke donijeli su u svojim pričama sinoć RTL i Nova TV, a prenose svi mediji…

Šokirani roditelji pisali su i nadbiskupu i dekanu koji su žalili zbog neugodnosti i obećali razgovor sa župnikom s kojim očito njegovi nadređeni imaju problema. Reagirala je i pravobraniteljica za djecu smtrajući nedopustvim ponašanje svećenika. Kako to najčešće biva, tek kad su se roditelji obratili medijima za pomoć, došlo je do promjene. Svećenik je popustio, pa je i Adam Katić bio danas s ostalom djecom na oltaru i primio kao i svi, svoju prvu pričest. Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić nakon svega zatražio je oprost.

Nadamo se da će im pastiri Crkve danas propovijedati o ovom slučaju i ograditi se od njega, a ne od predstava Olivera Frljića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.