Bandić o uhićenju Pripuza: Neka pravna država radi posao

Vijesti 31. svi 201716:23 > 16:34

"Neka pravna država radi svoj posao", izjavio je Milan Bandić, nakon što je danas ranije uhićen Petar Pripuz, kojeg se povezuje sa zagrebačkim gradonačelnikom.

Bandić je kazao kako neće komentirati je li uhićenje Pripuza “namjerno ili nenamjerno ovako malo dana prije izbora”. Dodao je da “nema tu tko je njemu mali, a tko veliki prijatelj”.

“Neka se sve detaljno pročešlja i neka se vidi što je i tko je kriv”, dodao je.

Pripuz je suoptužen i u aferi Agram, ali, poručio je Bandić, on “neće oko toga jer je to pitanje za odvjetnike”.

“Neka pravna država radi svoj posao”, poručio je Bandić.

Suvlasniku tvrtke za zbrinjavanje otpada CIOS, Petru Pripuzu, u srijedu ujutro u bolnici je uručen zahtjev za uhićenjem, nakon čega su uslijedile pretrage njegova doma i tvrtke, doznaje se od njegova odvjetnika Ante Nobila.

Rješenje o uhićenju Pripuzu je, prema Nobilovim riječima, predano u 6 sati ujutro, no on se i dalje nalazi u bolnici. Pripuz je u bolnici lišen slobode i oduzet mu je mobitel, ali nije izveden iz nje. U bolnici se nalazi zbog problema sa srcem.

Uz suvlasnika CIOS-a Petra Pripuza Uskok za izvlačenje novca i izbjegavanje plaćanja poreza tereti još 12 osoba, doznaje se iz izvora bliskih istrazi, dok se iznos izvučenog novca neslužbeno procjenjuje na gotovo 100 milijuna kuna.

Prema neslužbenim informacijama istražitelji sumnjaju da je u ovom slučaju riječ o zločinačkom udruživanju, ali i o zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju te utaji poreza, oboje u sastavu zločinačkog udruženja. Osim što su glavni osumnjičenici međusobno navodno podijelili “više desetaka milijuna kuna” izvlačenjem novca je, prema sumnjama istražitelja, Pripuzovoj tvrtki omogućeno umanjenje poreznih obveza za čak 20-ak milijuna kuna.

Neslužbeno se doznaje da je među osumnjičenima i Pripuzov sin Ante, kao i nekoliko direktora CIOS-ovih tvrtki kćeri.

Pripuz je navodno uhićen jer je njegova tvrtka od nekoliko dobavljača kupovala sirovine koje je plaćala gotovinom, a policija sumnja da je na taj način izvlačio novac i izbjegavao plaćanje poreza. Pripuzov odvjetnik Anto Nobilo tvrdi da je riječ o “šupljim optužbama”, a indikativnim smatra i da je Pripuz, kojega se povezuje sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, uhićen neposredno pred drugi krug lokalnih izbora. Više možete pročitati OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.