"Stanovnici ne osjećaju da je Karepovac bio u opasnosti"

Vijesti 19. srp 201718:30 > 18:41
REUTERS/Stevo Vasiljević

Kada se završe policijski izvidi i kada vatrogasno zapovjedništvo konačno donese svoje ocjene građani će moći napraviti procjenu šteta te će se u postupku elementarne nepogode pokušati naplatiti što više šteta.

A osim što su pretrpjeli materijalnu štetu, stanovnici su tri sata udisali i onečišćen zrak nakon što je požar zahvatio i odlagaište smeća Karepovac.

Vrijednosti kakvoće zraka bile su 50 posto veće od uobičajenih vrijednosti, što je samo bilo indikator da se nešto događa. U kontaktu s Čistoćom saniralo se onečišćenje, te se nakon tri sata stanje normalizirano. Nakon toga, iza 11 sati nije došlo do prekoračenja nijednog praćenog parametra.

Bilo bi posebno opasno da se vatra razbuktala na odlagalištu otpada u Karepovcu. U Čistoći tvrde kako su odmah počeli sanirati to područje.

“Stanje je takvo da gotovo 400.000 stanovnika uopće ne osjeća da je Karepovac uopće bio u opasnosti. Vidite da je jučer ujutro smeće dolazilo od svih turističkih mjesta od Podgore do Trogira, da se tu uredno odlaže, da ljudi rade i mislim da nitko nije osjetio nikakve posljedice tog požara”, smatraju u Čistoći.

Iako se posljedice požara u Karepovcu ne osjećaju, mještani kojima je uništena imovina štetu su tek počeli zbrajati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.