Kanaderi opet u akciji, gase vatru na tri požarišta

Vijesti 23. srp 201715:33 > 15:35
Izvor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika, u nedjelju angažirane su na gašenju tri požarišta.

Ponovno se razvio požar na krajnjem jugu Hrvatske, u Konavlima gdje djeluju tri Canadaira CL-415.

Na požarištu u Biteliću u općini Hrvace u Splitsko-dalmatinskoj županiji koje aktivno još od jučer djelovala su od jutros tri Airtractora, a nakon što se požar ponovno razbuktao na ovo požarište upućen je jedan Canadair i dva Airtractora. Na požarištu Lećevica u Splitsko-dalmatinskoj županiji bila su angažirana 4 Candaira CL-415.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja 2017. godine) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 120 požara (44 u Šibensko-kninskoj, 38 u Splitsko-dalmatinskoj, 28 u Zadarskoj, osam u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj županiji i Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile više od 960 sati naleta (38 dana), pri čemu je izbačeno oko 32 500 tona vode te je prevezeno 198 vatrogasca i vojnika i 13 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.