'Todorić nije mogao raditi sam, riječ je o širokoj mreži'

Vijesti 09. lis 201716:58 > 17:06
Izvor: N1

Nakon što je izvanredni povjerenik Ante Ramljak predstavio izvješće revizije koncerna Agrokor javnosti se obratio šef SDP-a Davor Bernardić.

”Ono što smo mogli čuti od Ramljaka, radi se o tome da je iščitao gubitak od preko 20 mlrd kuna i postavlja se pitanje kako je bilo moguće svih ovih godina da se kroz knjige vodi gubitak. Nije u tome očito bio sam Todorić, mnogi su mu pomagali i očekujemo da se utvrdi odgovornost. Brakorazvodna parnica HDZ-a i Todorića jer je on optužio i Ramljaka. Način na koji se ovo može raspetljati može biti poguban za gospodarstvo. Ovakve situacije više u Hrvatskoj neće biti moguće.

Neće biti moguće muljaže i na ovaj način odnositi se prema Hrvatskom gospodarstvu i zaposlenima. Imali smo Plenkovića koji je umjesto 40 tisuća radnih mjesta spašavao jedno od Marića. Pitam otvoreno Plenkovića tko je lagao – Marić ili Plenkovićev povjerenik Ramljak? Pozivam ga da se prestane skrivati iza redosljeda glasanja i da u srijedu izglasamo povjerenstvo. To je nužna i jedina logična i realna stvar. Neka odgovori tko je pisao lex Agrokor, što su radili predstavnici Knightheada u sastanku na vladi prije pisanja lex Agrokora. Da li vi znate da će strvinarski fond na transakciji u Agrokoru zaraditi 70 posto. Kako je moguće da jedna tvrtka na posrnulom Agrokoru zaradi 70 posto. Na to mora odgovoriti Plenković. Pozivam ga da na ta pitanja odgovori. Da li iza pisanja lex Agrokora stoji strvinarski fond i kako je moguće da se upravo ovakva situacija događa u komapniji da se 5 mjeseci ne objavljuje niti jedno financijsko izvješće a čuli smo da je situacija u tom periodu odlična. Pozivam ga da pokaže izvješća o poslovanju u zadnjih 5 mjeseci”, rekao je Bernardić.

”U Hrvatskoj se obično nekoga optuži za kriminal, a onda se ne dogodi apsolutno ništa. Todorić nije mogao biti sam. Ako Plenković smijeni ministra financija to ne može biti alibi za ovaj igrokaz koji je Vlada napravila oko lex Agrokora. Čuli smo da je preplaćen porez državi, da je isplaćivana dividenda u Agrokorovim poduzećima i da je napravljen gubitak. Priča je sve mutnija i zamršenija. Nije mi jasno zašto Plenković toliko bježi od istražnog povjerenstva. A Ramljak mora objasniti što je radio s predstavnicima Knightheada”, kazao je.

”Todorić sasvim sigurno, ako su ovi podaci točni, to nije mogao raditi bez pomagača. Riječ je o širokoj mreži suradnika iz politke ali i iz kompanije”, kazao je.

”Mislim da u ovom trenutku, bez obzira što se HDZ protivio povjerenstvu, javnost očekuje da se osnuje povjerenstvo”, kazao je Bernardić.

“Ako se i lipa izgubi zbog Lex Agrokora, netko će morati odgovarati za to”, dodao je.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.