"Sud smatra da Todorić treba vremena za pripremu obrane"

Vijesti 07. stu 201722:29 > 22:37
Podijeli:
Izvor: N1

Čedo Prodanović, jedan od Todorićevih odvjetnika, pojasnio je za N1 zašto je rok za iduće ročiste u slučaju Ivice Todorića u Londonu određeno tek za 10. travnja 2018. godine.

 “Sudac je mišljenja da se radi o vrlo složenom predmetu za što je, posebno obrani, potrebno više vremena”, kazao je Prodanović za N1.

Također, objasnio nam je i kako je tekao kontakt Ivice Todorića s britanskim pravosudnim organima: “Ivica Todorić je kontaktirao engleske vlasti, ne hrvatske, još u listopadu i rekao da će pristupiti ispitivanju čim stigne europski uhidbeni nalog”.

“Kontakt s engleskim vlastima odvijao se posredstvom engleskog odvjetnika”, kazao je Prodanović. 

Tijek događaja pratili smo OVDJE.

Inače, Todorićev odvjetnik u Londonu je Timothy Otty, ekspert za ljudska prava s diplomom prestižnog Trinity Collegea na Oxfordu, a radi u odvjetničkom uredu Blackstone Chambers, te je specijaliziran za građanske slobode i ljudska prava te za međunarodno javno pravo. Također je i gostujući profesor na Kings College Lonodon.

Otty je poznat u međunarodnim krugovima kao odvjetnik za ljudska prava, a nije teško prizvati u sjećanje i da je zastupao zatvorenike Guantanamo Baya na Vrhovnom sudu u SAD-u.

Zastupao je sportske i olimpijske organizacije uoči i za vrijeme održavanja londonske Olimpijade, član je savjetodavne skupine Foreign Officea za ljudska prava te Upravnog odbora Udruženja pravnika Commonwealtha, navodi se, između ostalog, na stranici Blackstone Chambers.

Zanimljivo je i da je Otty bio i dio obrane najvećeg srbijanskog tajkuna Miroslava Miškovića, bliskog Ivici Todoriću, na suđenju za pronevjeru novca.

Više čitajte OVDJE.

Izvor : Blackstone Chambers