Na FB-u ratuju Petrina i 'mladi lav HNS-a': Tko koga kopira

Vijesti 19. pro 201721:36 > 21:55
Izvor: N1 (ilustracija)

Nakon što je načelnik Općine Pirovac i novi potpredsjednik HNS-a Ivan Gulam na Facebooku podijelio članak o svom političkom uspjehu u kojem je svoje viđenje situacije dao i primoštenski načelnik Stipe Petrina, brojni virtualni prijatelji dvojice političara komentirali su objavu, a Gulam i Petrina upravo vode rat tko je uspješniji i tko koga kopira.

Petrina se u raspravu priključio komentarom jednom korisniku Facebooka koji ga je nazvao ‘nebitnim likom koji nema vlastitih rezultata’ i zbog toga otežava ‘uspješnima’ kao što je Gulam. Petrina pak tvrdi da upravo njegove umotvorine kopiraju ostali kao i, kako ga je nazvao, ‘mladi lav’ Ivan Gulam.

“Samo mi molim te reci a koga to svi u RH kopiraju u ‘svojim’ umotvorinama? Primjerice ‘ali je po prvi put uveo studentske stipendije i sufinanciranje školskih udžbenika. Povećane su naknade za novorođenu djecu, a istovremeno je smanjen komunalni doprinos. Pa to taj ‘nebitni lik’ radi 16 godina Prvi u Hrvatskoj. On je nebitan, a onaj koji ga loše kopira je jako bitan”, napisao je Petrina, prenosi šibenik.in

Petrini su Gulamovi fanovi odgovorili i pokušali ga obraniti, ali Petrina se nije dao smesti.

“Puna isprika što vas uznemiravam u vašem blaženo zanosnom uživanju prosperiteta vašeg Pirovca . Šta možete griješim. Samo molim vas dajte si malo truda pa probajte izračunati koliko je Pirovac dobio zadnje četiri godine (ne kažem da nije), a koliko izgubio beskičmenjakom politikom prema ‘Vodovodu i odvodnji’ Šibenik. Kada to ustanovite, onda možemo dalje nastaviti. Eto oprostite mi na pokušaju da razbijem vašu iluziju. Kao i svaka i vaša će doći na naplatu. Do tada razmišljajte o onoj staroj: čemu bacati bisere pred svinje. Sretan vam Božić i božićni blagdani”, napisao je Petrina komentar ispod objave na Facebooku.

Nije dugo trebalo čekati na Gulamov odgovor pod naslovom ‘”Nemaš pojma Stipe” u kojem je iznio sve što je napravio za svoje mjesto.
“1. Sustav odvodnje Pirovac – Tisno – Jezera je vrijedan cca. 280 milijuna kuna, a ukupno će mještane Pirovca koštati dva posto investicije tj. 5,6 milijuna kuna jer ostatak dolazi iz EU sredstava, a dio od nacionalnih. Izgradit će se uz pročistač i 25 kilometara odvodnje i 14 kilometara nove vodovodne mreže samo u Pirovcu. Imamo kompletno završenu tehničku dokumentaciju (sredstva također dobivena EU – 5,3 milijuna kuna) i sve lokacijske te u 2018. idu građevinske i aplikacija.

2. Za sve naše građane je priključak besplatan, a u Općini Primošten tvojim famoznim modelom građani plaćaju između 5.000 do 8.000 kuna priključak.

3. Pirovčani plaćaju jeftinije i danas cijenu kubika vode nego Primoštenci kao i poslovni subjekti, a tvoja tvrtka koja kao planira izgraditi vaš sustav odvodnje godišnje uprihoduje između jedan i 1,5 milijuna kuna putem naknade od tri kune. Nju, naravno, opet plaćaju građani Primoštena jer zašto tražiti negdje bespovratna sredstva. Za koliko desetljeća će tim tempom Primoštenci uplatiti i izgraditi sustav od nekoliko desetaka milijuna putem uvedene naknade za vašu odvodnju teško je i predvidjeti”, odgovorio je Gulam te poslao lijep pozdrav iz Pirovca, a rasprava se nastavila dalje, i to bez poštede, a situacija je postala toliko napeta da su političari počeli koristiti velika slova na tipkovnici kako bi istaknuli važnije dijelove komentara.