Politka, nažalost, je izvan nogometa, zato nam i jest ovako

Vijesti 22. pro 201721:38 > 21:40
Izvor: N1

Gost Dnevnika u 22 bio je Ivan Brleković, bivši dopredsjednik HNS-a.

Dugo već upozoravate na nepravilnosti u HNS-u.

Bio sam u pravu. Ukazao bih na jedan tužni trenutak s današnje skupštine HNS-a. Dogodilo se da skupštinu HNS-a vodi čovjek koji ima dvije optužnice za zločinačko udruživanje i pronevjeru sredstava. To je neshvatljivo.

Zamislite da u Njemačkoj takav čovjek vodi skupštinu. A sve to zahvaljujući nakaradnom tumačenju presumpcije nevinosti. Ovo je prilika da ukažem na činjenicu da je još 2006. HDZ-ova vlada donijela institut suspenzije za osobe opterećene kaznenim postupcima i ta odredba je bila u Zakonu o sportu do 2012. kada ju je ukinula ondašnja koalicijska vlada. Neprihvatljivo je da takvi ljudi nisu suspendirani. Ponovno javno pozivam i molim premijera Plenkovića da vrati tu odredbu. To bi bilo u skladu s konvencijskim pravom i praksom Europskog suda za zaštitu ljudskih prava.

Šuker kaže da se politika ne bi trebala miješati u sport.

Politka, nažalost, je izvan nogometa, zato nam i jest ovakvo stanje. Ove izjave su toliko konfuzne, ovo nitko ne uzima ozbiljno.

Ima li hrvatski nogomet budućnost s ovakvim vodstvom?

Sa Šukerom na čelu neće se stvari promijeniti nabolje, bit će sve gore. Sreća je što imamo sjajnu reprezentaciju koja se unatoč ovim problemima uspijeva dalje plasirati. Jedva smo uspjeli plasirati se na svjetsko prvenstvo i to govori koliko bezvlašće u savezu utječe i na njih. Trebali su se samo prošetati kvalifikacijama. Žao mi je što to moram reći, proći ćemo opet kao u Francuskoj. Natezat ćemo se u grupi i proći bez izražaja.

Izjave izbornika Dalića da zna da neće ostati na tom mjestu.

Ne znam je li to bila ishitrena ili duboko promišljena izjava. Izbornici u HNS-u su “danas jesu, sutra nisu”. Znamo da on nije došao po volji svima u HNS-u. Ako bude previše mislio svojom glavom, onda je dobro rekao da neće dugo biti.