HDSSB ne odustaje: Kako drugačije reći četniku da je četnik?

Vijesti 11. velj 201515:17 > 15:18
CROPIX/Damjan Tadić

Dinko Burić iz HDSSB-a komentirao je izjave Branimira Glavaša o Miloradu Pupovcu na Facebooku te izjave koje je njegova stranka dala o Pupovcu prije nekoliko dana na konferenciji za medije.

“Što je čovjek rekao, a da nije istina? Kako drugačije reći četniku da je četnik? Milorad Pupovac je veleposlavik velikosrpske agresije Miloševićeve politike za vrijeme Domovinskog rata. To je istina, to je bilo i to je tako”, kazao je Burić.

Na upit smatra li da je to govor mržnje, kazao je da ne.

“To je istina. To što nekoga može vrijeđati istina, ne može biti mržnja. Ja ću vam iskreno reći, ja nikoga ne mrzim, ali njih trojicu ne volim vidjeti u klubu jer oni ne predstavljaju srpski narod. Ja ne govorim protiv Srba, nego protiv predstavnika vrlikosrpske agresije u Saboru. Sramota je da takvi ljudi predstavljaju Srbe i da imaju pravi sjediti u Saboru. To nema veze s predstavnicima srpskog naroda u RH. Ja kad vidim tko sjedi tamo gore, a branitelji se u šatoru bore za prava, onda čovjeku treba biti muka.

Budimo otvoreni do  kraja, Milorad Pupovac i predstavnici SDSS-a, kapetan Dragan je kišna glista kao četnik u odnosu na njih. Vi shvatite kako hoćete, za mene to nije govor mržnje nego istina”, kazao je Burić.

#related-news_0

Takve izjave na račun Pupovca komentirao je Josip Kregar.

“Prije svega ja ću to smatrati nepristojnim, to nije govor koji treba prevladavati bilo gdje, a pogotovo ne javno. Facebook je javna stranica koja upućuje poruku publici i zapravo ovom porukom snižava razinu rasprave o ozbiljnim stavrima u Hrvatskoj. Drugo, ona je uvredljiva, izrazi koji se u obraćanju ili opisivanju kolega ne bi trebali koristiti, trebali bi se izbjegavati, što svjedoči o tome da zatvori nisu instutucije koje popravljaju čovjeka, nego spuštaju razinu standarda normalnog i civiliziranog. Šteta što je do toga došlo”, kazao je Kregar.