Tko je i zašto zvao Borisa Šavorića u Vladu oko Agrokora?

Vijesti 26. svi 201819:13 > 19:24
PIXSELL

U potrazi za informacijom o tome tko je zvao Borisa Šavorića ponavlja se gotovo isti scenarij kao u potrazi za informacijom o tome tko je pisao Lex Agrokor. Ili se ne zna, ili dolaze kontradiktorne poruke. Premijer Andrej Plenković tvrdi da je poziv došao iz Vlade, a Ante Ramljak tvrdi - Šavorića sam zvao ja.

Kao da nije bilo dovoljno političke štete zbog lexa, krivi koraci se opet ponavljaju.

Tko je zvao Šavorića u Vladu? Premijer se prije dva dana kada mu je to pitanje postavljeno pomalo unervozio: “Ja ga osobno nisam zvao, znao sam da je pozvan, pozvan je iz Vlade u tom trenutku i to je sve”.

I onda je nakon poduže medijske šutnje bivši izvanredni povjerenik Ante Ramljak rekao za Novu TV: “Razgovarali smo o više odvjetničkih kancelarija koje bi pozvali i između ostalog na moj prijedlog je pozvan i gospodin Šavorić od strane Vlade”.

SDP-u je to sve pomalo čudno pa se pitaju tko laže, a tko govori istinu. “Premijer je rekao da je Šavorić zvan iz Vlade, gospodin Ramljak kaže da ga je on zvao – prema tome vidimo kontradiktorne izjave i to ne samo u tom slučaju. Gospođa Martina Dalić je rekla da je njeno poznanstvo sa Šavorićem nikakvo, vidimo kako su se itekako znali. Gospodin Ramljak je prešutio svoje poznanstvo sa Šavorićem pa se vidjelo da se znaju od školskih dana i da ne nije imao pojma o snimanju spota”, kazao je SDP-ov Ivo Jelušić.

A otvoreno protiv ovakvog lex Agrokora je HDZ-ov Domagoj Ivan Milošević: “Taj lex Agrokor trebao je izgledati drugačije i to pričam zadnjih godinu i ja jednostavno dan danas mislim da država nije trebala imenovati izvanrednog povjerenika u Agrokoru”.

No jest i kako opetovano ponavlja – da spasi hrvatsko gospodarstvo i radna mjesta. No, nakon godinu dana puno je više pitanja nego odgovora. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.