Tolušić nakon sastanka s Peruškom i Weber: "Bit će sve OK"

Vijesti 18. lip 201813:19 > 15:14
Podijeli:
Izvor: PIXSELL

Izvanredni povjerenik u Agrokoru Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber bili su na sastanku u Banskim dvorima.

Nakon što je iz zgrade Vlade izašao potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, potvrdio je da je bio na sastanku s Fabrisom Peruškom i Irenom Weber.

Na pitanje što se događa i o čemu su razgovarali, samo je kratko odgovorio: “Bit će sve ok…”

 Nakon sastanka novinarima su se obratili i izvanredni povjerenik za Agrokor, Fabris Peruško, te njegova zamjenica, Irena Weber. Kazali su kako su razgovarali s premijerom Andrejem Plenkovićem, kojega su upoznali sa svime što se događa. Istaknuli su da očekuju da će do nagodbe doći u očekivanom roku te dodali da im je drago što se Alca vratila za stol razgovarati.

“Sutra ujutro očekujemo glasovanje Privremenog vjerovničkog vijeća o finalnom tekstu nagodbe koji smo pripremali posljednih nekoliko tjedana, a intenzivno prošli tjedan. Premijera smo obavijestili o trenutnom statusu”, kazao je Peruško po izlasku iz zgrade Vlade.

O dogovoru s Alcom govorila je Irena Weber. “S Alcom smo posljednjih nekoliko tjedana intenzivno vodili pregovore, u biti smo posredovali između Alce i pokušali postići dogovor s njihovm poslovnim bankama i to se danas i dogodilo. Zadovoljni smo i sretni zbog toga”, kazala je Weber. Na pitanje što je s Adris Grupom, Peruško je odgovorio: “zasad ništa”.

Podsjetimo, predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković izjavio je dan ranije novinarima kako se nada da je izvanredna uprava u Agrokoru, sa svim ostalim dionicima, učinila maksimalne napore da donesu odluku o nagodbi.

“Nadam se da je izvanredna uprava u Agrokoru, zajedno sa svim ostalim dionicima, učinila maksimalne napore da donesu odluku o nagodbi. Nakon toga očekujem sazivanje ročišta od strane Trgovačkog suda, izglasavanje nagodbe i potom normalno funkcionirane kompanije, očuvanje radnih mjesta i budućnost hrvatskih kompanija u suradnji s Agrokorom”, rekao je Plenković novinarima nakon jučerašnje svečanosti na Jarunu, upitan kakva su njegova očekivanja vezana uz odluku Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora koje bi u utorak trebalo glasovati o nagodbi i hoće li nagodba biti sklopljena.

Ranije smo neslužbeno saznali da nagodba u Agrokoru početkom ovoga tjedna ide na sud. Privremeno vjerovničko vijeće u ponedjeljak će potvrditi plan nagodbe, a Izvanredna uprava će ga u utorak poslati nagodbu na Trgovački sud.

Podsjetimo, Agrokor je trenutno u postupku Izvanredne uprave kojoj je glavni cilj postizanje nagodbe za oko 6.000 vjerovnika. Izvanredni povjerenik u Agrokoru Fabris Peruško objavio je 31. svibnja da su završeni pregovori vjerovnika o nagodbi.

Na putu prema izglasavanju Nagodbe stoje tri kompanije: Agram, Alca te Adris. Te tri kompanije, naime, osporavaju jamstva odnosno tražbine drugih financijskih vjerovnika te time dovode u pitanje proces postizanja nagodbe, jer onemogućuju priznate tražbine drugih vjerovnika u ostvarivanju vlasničkih prava. Vlasnik Agrama Dubravko Grgić izrazio je, ipak, spremnost na dogovor.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.