"Imat ćemo rekordnu sezonu, ali treba promisliti cijene"

Vijesti 25. srp 201810:47 > 10:55
Podijeli:
Izvor: N1

U emisiji Novi dan iz studija u Splitu gostovao je direktor turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella.

Najposjećenija mjesta u Splitsko-dalmatinskoj županiji su Split, Makarska, Baška Voda, Brela, Bol i Hvar”, rekao je Stella i dodao kako među turistima imaju najviše Poljaka, Čeha i Nijemaca.

“Manjak gostiju u prvom dijelu srpnja mjeseca dogodio se sigurno dijelom zbog rasta cijena, no već dvije ili tri godine rastu cijene. Čak mi je i drago da je došlo do laganog pada da osvijestimo i vidimo da turizam nije lagana priča”, rekao je Stella.

Kao i u ostatku Hrvatske i u Splitsko-dalmatinskoj županiji ugostitelji i hotelijeri muku muče s pronalaskom radne snage.

“Nedostatak radnika je najveći na Braču, Hvaru i Visu, no situacija ni na obali nije bajna, i ovdje je sve teže i bit će gore iz godine u godinu”, kaže Stella i ističe da rješenje ne bi trebao biti uvoz radne snage već zapošljavanje hrvatskih radnika koji trebaju biti adekvatno plaćeni.

Ocjenjue da bi ova sezona mogla biti bolja i od odlične 2017.

“Mislim da ćemo imati rekordnu turističku sezonu, ali i da ćemo trebati promisliti cijene i uskladiti suradnju javnog i privatnog sektora”, kaže Stella.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.