Poletaev, Peruško i Weber u Vladi na sastanku o Agrokoru

Vijesti 31. kol 201809:49 > 16:28
Patrik Macek/PIXSELL (ilustracija)

U Vladi su jutros na sastanku bili Maksim Poletaev iz Sberbanke te izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber, javlja naš reporter Hrvoje Krešić.

“Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat održali su danas radni sastanak s izvanrednim povjerenikom Agrokora Fabrisom Peruškom, njegovom zamjenicom Irenom Weber i predstavnikom Sberbank of Russia Maximom Poletaevim. Na sastanku se razgovaralo o tijeku provedbe postupka izvanredne uprave u Agrokoru i poslovanju Agrokora”, odgovorili su iz Vlade na upit N1 o sastanku.

Nedugo nakon sastanka i njihova odlaska iz zgrade Vladu, i premijer Plenković otišao je iz Vlade, u Dubrovnik gdje se održava Dubrovnik Forum.

Poletaev, Peruško i Weber izjave nisu davali, no ministar gospodarstva Darko Horvat kazao je kako se na sastanku govorilo o tome ‘kakvi su strateški potezi glede Agrokora, privodimo Agrokor svrsi, Agrokor postaje jedna respektabilna kompanija’.

Peruško i Weber redovni sastanak u Vladi održali su i u srijedu.

Podsjetimo, Udruga manjinskih dioničara žalila se na izglasanu nagodbu u Agrokoru, a osim njih žalili su se i Adris, koncern Agram, Raiffeisen Bank i Addiko Bank, kao i Ivica Todorić te mnogi drugi.

O žalbi je u ime malih dioničara govorio njihov predsjednik, Miroslav Jeličić Purko, koji se dotaknuo i smjene pojedinih direktora unutar sustava Agrokor.

“Komična je situacija da je jedan od žrtava ovog sustava bio Mislav Galić protiv kojega je podignuta kaznena prijava, a sad je smijenjen jer je podignuta da prijava. Bio je u nekoliko NO-a. Trebalo ga je sačuvati u samom startu kako bi se dobila većina razrješnica u NO-ima. Galić je već bio optužen, ali je ostao u NO-ima i bio je taj jezičac na vagi. Trebalo je legalizirati da su NO-i radili zakonito u vrijeme Ivice Todorića”, rekao je Jeličić Purko na N1.