Isprika Biskupije zbog slučaja s vjeronauka u Korčuli

Vijesti 19. stu 201808:05 > 08:11
Marko Jurinec/PIXSELL (ILUSTRACIJA)

Vjeroučiteljica, kažu, nije imala namjeru nikoga povrijediti, niti joj je bila želja bilo što nametati svojim učenicima

Katehetski ured Dubrovačke biskupije oglasio je o slučaju vjeroučiteljice koja je u korčulanskoj osnovnoj školi od učenika zatražila da nacrtaju svoje prijatelje koji ne idu na vjeronauk s obrazloženjem da je takvima potrebna pomoć od Boga, kako je za Telegram.hr posvjedočila majka učenice prvog razreda.

U sklopu vjeronaučnog programa učenici su radili zadatak naziva ‘Nacrtaj koga bi želio/željela dovesti Isusu’ iz radne bilježnice odobrene u skladu s Programom katoličkog vjeronauka u osnovnoj školi. Učenicima je Isus pojam dobrote i ljubavi, koju žele podijeliti s drugima, te su učenici upravo tim povodom nacrtali blisku osobu s kojom žele podijeliti ljubav i dobrotu.

U objašnjenju zadatka vjeroučiteljica je spomenula da to može biti bliska osoba iz kruga obitelji i prijatelja, netko tko već poznaje Isusa ili netko tko dosad nije upoznao Isusa.

Vjeroučiteljica nije imala namjeru nikoga povrijediti, niti joj je bila želja bilo što nametati svojim učenicima. Ako je navedeno nekoga povrijedilo, vjeroučiteljici, kao i Katehetskom uredu najiskrenije je žao’, navodi se u priopćenju koje potpisuje Šime Zupčić, tajnik Katehetskog ureda Dubrovačke biskupije