Novinari bojkotirali pressicu Željka Glasnovića

Vijesti 21. stu 201810:00 > 10:05
Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnik Željko Glasnović održao je u Saboru konferenciju za medije na kojoj, prema najavi, trebao govoriti o nacionalnoj sigurnosti.

Saborski izvjestitelji bojkotirali su konferenciju za medije zbog uvreda kojima ih je zastupnik zasuo u ponedjeljak iz Sabornice.

Podsjetimo, Glasnović je tada, parafrazirajući pitanje Kuda ideš Hrvatska?, koje je ranije postavila Anka Mrak Taritaš, ustvrdio da nam državu vode isti neokomunistički kadrovi koji su je vodili do 1990., da nam cijele institucije vode bivši komunisti.

‘Imate državu kao predgrađe Londona, a niste sredili pravni sustav, komunisti nisu mogli sačuvati šugavu Jugoslaviju, neki sjede ovdje, dobili ste državu skojevaca, bivših kadrova, nikad nije provedena lustracija, dobili ste medije koje su moralni tifusari, imaju moralnu sidu’, neke su od optužbi i uvreda koje je izrekao Glasnović.

VEZANE VIJESTI

 Taj je Glasnovićev ispad u Saboru izazvao niz reakcija.

“Svašta se može čuti s govornice, odgovornost je na zastupnicima, a i na vama medijima da to adekvatno komentirate. Najbolji sud je sud građana, i vas medija da takve zastupnike tretirate na odgovarajući način”, rekao je predsjednik Sabora, Gordan Jandroković.

Reagirao je i Bojan Glavašević.

“Ja se zalažem za slobodu govora, ali s jedne strane ne razumijem zašto Glasnović do te mjere ne voli Hrvatsku da je vrijeđa dan nakon što smo imali obljetnicu Vukovara”, rekao je Glavašević i dobio opomenu jer je zloupotrijebio poslovnik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.