Posjetili smo malu Noru kojoj će pomoći sredstva prikupljena za Milu Rončević

Vijesti 28. tra 201919:12 > 19:22
Izvor: N1

Malena Nora Kuserbanj, ima samo jednu želju u životu - prohodati. Javnost je za njih saznala kad su njezini roditelji organizirali humanitarnu akciju kako bi prikupili novac kojim bi platili skupe terapije za kćer.

I baš kada su se pripremali za treću po redu humanitarnu akciju dobra vijest stigla je iz Zaklade “Nora Šitum”, na čijem je računu ostalo više od pet milijuna kuna uplaćenih za liječenje Mile Rončević. Prema zakonu, preostali novac od prethodne humanitarne akcije prosljeđuje se na sljedeću prijavljenu akciju.

Nora je zaigrana i vesela petogodišnjakinja. No, dane ne provodi samo u igri. Svakodnevno odlazi na terapije kako bi jednog dana prohodala. U toj namjeri ne odustaje ni ona niti njezini roditelji, iako su ostvarenje cilja liječnici gotovo otpisali.

VEZANE VIJESTI

Nora boluje od spastične cerebralne paralize. Liječenje je, nažalost, luksuz za koji njezini roditelji nisu imali dovoljno novca. Sve do prije nekoliko dana. Na njihov račun uplaćeno je više od 800 tisuća kuna. 

Nakon humanitarne akcije prikupljanja novca malenu Milu Rončević ostalo je više od 5 milijuna kuna. Nori će uplaćeni novac biti dovoljan za godinu dana terapija, a njezina mama sigurna je u jedno – Nora će jednog dana hodati.

Nora sa svojim fizioterapeutima dnevno vježba i do 5 sati. No, čini se da joj ni to nije teško. Mjesec dana liječenja stoji do 50 tisuća kuna. Prošla je dva ciklusa terapija, ide i u vrtić, voli gledati crtiće. Kaže, ima i puno prijatelja.

Ova obitelj priznaje – nije lako, nekad bude i suza. Ali, zahvalni su ljudima koji su im pomogli da nastave svoju borbu i ostvare najvažniji cilj. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram