Nalazi su dobri: Mila uskoro ide na transplantaciju koštane srži

Vijesti 01. lip 201917:39 > 17:44
N1

Liječnici u Philadelphiji Mili Rončević ponovo su radili punkciju i nalazi su, nasreću, dobri. Ako tako ostane i malena se izbori protiv opake leukemije, trebala bi ići na transplantaciju koštane srži početkom srpnja.

“U procesu je bilo puno neizvjesnosti te povremenih uspona i padova, od infekcija do svega ostalog. Sad slijedi pripremni ili međuciklus, no još ne znamo točno ni kad ni s čim. Stalno je na kontrolama svega. Nakon transplantacije čeka je oporavak od oko šest mjeseci, i ako stvarno bude sve u redu, tad se vraćamo kući – rekao je za 24sata u subotu Marin Rončević, otac Mile.

Podsjetimo, Mila se u SAD-u liječi od akutne megakariocitne leukemije. Djevojčica je u Americi proslavila svoj drugi rođendan.

VEZANE VIJESTI

 “Stvarno malo toga zasad znamo, a i liječnici ne znaju više, odnosno nisu nam rekli. Jednostavno, sad je dobro, molimo se da tako i ostane te da se uspješno transplantiramo i da nemamo prevelike posljedice. Ako Bog da i sve bude po planu, najgore je prošlo, ali je jako teško unaprijed išta reći. I sama transplantacija i reakcija na nju znaju biti jako teške”, zaključio je otac Marin.


Mala Mila ujedinila je cijelu Hrvatsku. Nakon apela za pomoć, uplate i donacije u humanitarnoj akciji za Milu višestruko su premašile očekivanja i iznos potreban za troškove liječenja. Prikupljeno je više od 37 milijuna kuna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mrežaTwitter | Facebook | Instagram.