Naoružani razbojnik još u bijegu: Pobjegao je u šumu, traže ga specijalci

Vijesti 09. srp 201909:43 > 09:47
Izvor: N1

Naoružani razbojnik koji se jučer dao u bijeg nakon pljačke banke na zagrebačkom Črnomercu, još je uvijek u bijegu.

Pljačka se dogodila jučer oko 14 sati kada su dva naoružana muškarca upala u poslovnicu Privredne banke Zagreb. Plan pljačkašima poremetio policajac u civilu, piše Index. 

VEZANA VIJEST

 Prije toga su razoružali zaštitara te ga pritom ozlijedili. No plan im je poremetio policajac u civilu koji se igrom slučaja zatekao u banci. Uspio je savladati dvojicu razbojnika, a jednoga, uz pomoć građana, na mjestu i uhititi.

Bijeg u šumu

Drugi se zatrčao u šumu, prebacio preko ograde i otad mu se gubi svaki trag. Policija otada intenzivno za njim traga, a jučer su cijeloga dana policajci naoružani dugim cijevima blokirali područje oko Super Konzuma na Črnomercu.

U potragu su se uključili i specijalci, kao i policijski pas. Policija je na mjestu događaja održala konferenciju za medije. Načelnik PU zagrebačke Marko Rašić objavio je detalje pokušaja pljačke banke na zagrebačkom Črnomercu.

“Oko 14 sati u banci u sklopu trgovačkog centra pokušano je kazneno djelo razbojništva. Kazneno djelo počinili su maskirani počinitelji naoružani vatrenim oružjem, na način da su pri ulasku u banku fizički napali zaštitara, u čemu ih je spriječio policijski službenik koji se zatekao u poslovnici i koji se tom prigodom predstavio kao policijski službenik, nakon čega počinitelji bježe iz poslovnice, a policijski službenik nastavlja s potjerom i ispaljuje jedan metak upozorenja u zrak, nakon čega uspijeva sustići jednog od počinitelja koji ga fizički napada, ali u pomoć građana uspijeva ga savladati i primijeniti sredstva zavezivanja”, kazao je načelnik PU zagrebačke.

“U ovom događaju, s obzirom da je očevid još u tijeku, tri osobe su ozlijeđene – policijski službenik, zaštitar i počinitelj. Počinitelj je nakon pružene liječničke pomoći pušten iz zdravstvene ustanove i trenutno se nalazi u službenim prostorijama na kriminalističkom ispitivanju i lakše je ozlijeđen. Za drugim počiniteljem intenzivno tragamo i ovom prilikom se zahvaljujem građanima na pomoći. Počinitelj za kojim se traga je naoružan”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.