Ćorić odgovorio Ponošu: Za snimku sam saznao u ponedjeljak, prihvaćam ostavku

Vijesti 26. ruj 201912:20 > 12:23
Borna Filic/PIXSELL

Nakon prozivki iz oporbe, ali i tvrdnji Dubravka Ponoša da je godinu dana znao za snimku zbog koje je šef Fonda za zaštitu okoliša dao mandat na raspolaganje, o svemu se oglasio ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić.

“Ako me pitate za snimku razgovora gospodina Ponoša i gospodina Kotarca za nju sam doznao u ponedjeljak u popodnevnim satima”, poručio je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, potvrdivši da je Ponoš dobio snimku iz kabineta ministra.

VEZANE VIJESTI

 Iako je Ponoš kazao da ministar za snimku zna već godinu dana, Ćorić kaže da to nije točno. “Ta snimka je bila u mailu koji je dostavljen na čitav niz adresa. moji suradnici su je detektirali, jer je taj mail bio jako velik, nakon sedam do osam dana”, kazao je Ćorić.

Razjasnio je i problem sa zastupničkim pitanjem Nikole Grmoje na temu sukoba u Fondu, koje je Mostov zastupnik postavio još u travnju. “On je postavio zastupničko pitanje 1. travnja, 3 travnja to je pitanje zaprimljeno u ministarstvu, mi smo promptno reagirali i zatražili očitovanje gospodina Ponoša, on je svoje očitovanje dostavio oko 10. ili 11. travnja i mi smo početkom svibnja taj odgovor proslijedili prema Vladi”, objasnio je Ćorić hodogram.

Smatra da time što je rekao da je odgovor poslan na vladu na verifikaciju, iako ga Grmoja nikad nije dobio, nije prebacio odgovornost na premijera. “Zašto bi time utopio premijera? Da li mislite da je odgovor gospodinu Grmoji, koji je kratak, nešto što bi premijer skrivao od hrvatske javnosti? Govorim o jednoj i pol rečenici”, kazao je Ćorić, ne pojasnivši zašto Vlada nikada nije verificirala odgovor Grmoji.

Podsjetio da je da je u Fondu proveden i nadzor i to zbog medijskih napisa o zapošljavanju stranačkih kadrova u Fondu. “Što se tiče konkretnog razgovora Kotarca i Ponoša, njegovog tona i sadržaja za njega sam doznao u ponedjeljak”, dodao je. “Prihvatit ću ostavku Ponoša”, poručio je Ćorić.

Ćorić se pohvalio kako je Fond posljednjih godina financijski stabiliziran i da je u tom kontekstu njegova suradnja s Ponošem bila korektna, prenosi tportal.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.