Divjak: Brinimo o rješenjima, a ne o odnosima među političarima

Vijesti 03. lis 201910:28 > 10:28
Ilustracija

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u četvrtak uoči sjednice Vlade da su njeni stavovi oko povećanja plaća u školstvu od početka jasni te poručila da treba brinuti o rješenjima, a ne o odnosima među političarima.

Ministrica Divjak, koja je podržala školske sindikate u zahtjevima za povećanjem koeficijenata složenosti poslova u odgoju i obrazovanju, komentirala je kritike i navode kako tim stavovima javno pritišće Vladu.

“Ljude ove države ne zanimaju odnosi među drugim ljudima, a pogotovo odnosi među političarima”, izjavila je ustvrdivši da ljude, ali i nju, zanimaju rješenja.

VEZANA VIJEST

Kazala je da su njezini stavovi jasni od početka. “Brinem o tome da sustavi odgoja, obrazovanja i znanosti imaju primjerenu ulogu, da reformski procesi idu i da, naravno, budemo svjesni toga da su motivirani učitelji ključni”, rekla je Divjak.

Upitana kako će se odvijati postupak mirenja između školskih sindikata i Vlade, kazala je da je to procesna stvar koja ovisi o Zakonu o radu. Smatra da će se sindikati i Vlada u tom procesu uspjeti dogovoriti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram