Djed malene Mile: Zasad oporavak teče prema planu

Vijesti 24. pro 201911:02 > 11:14
Izvor: N1

Vladimir Rončević, djed djevojčice Mile, kojoj je u bolnici u SAD-u uspješno presađena koštana srž, našem je reporteru Ranku Stojancu komentirao tijek liječenja i oporavka svoje unuke.

“To je bio osnovni cilj odlaska u Ameriku, da se unište sve zloćudne stanice i da se presadi srž. Zasad oporavak teče prema planu liječnika”, rekao je Rončević za N1.

VEZANE VIJESTI

 Što se tiče daljnjih prognoza oko Milina oporavka, Rončević je rekao da treba biti izrazito oprezan i paziti na svaku riječ. “Postoji vjera, postoji nada i plan liječnika, koji se ispunjava u onom obimu kako treba. Osnovni cilj je postignut i to je bio najvažniji dio cijele priče, međutim, ni ovaj što slijedi nije ništa manje ozbiljan, treba čekati da organizam prihvati matične stanice, nalazi su kako trebaju biti”, rekao je Rončević.

“Mila je u ove dvije godine pokazala da može podnijeti sve i ja vjerujem da je ovo kraj te priče”, rekao je Milin djed, dodavši da djevojčica do daljnjeg ostaje u SAD-u na liječenju.

Podsjetimo, dvogodišnjoj Mili Rončević, koja je prije šest mjeseci otišla na liječenju u SAD zbog rijetkog oblika leukemije nakon što je u humanitarnoj akciji u Hrvatskoj za nju prikupljeno više od 37 milijuna kuna, uspješno je presađena koštana srž i bolest se povukla, potvrdio je u petak medijima Milin otac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.