Kregar: Ovo je očito kraj koalicije Milana Bandića i HDZ-a

Vijesti 10. velj 202009:59 > 10:09
Izvor: N1

Gost Novog dana bio je profesor s Pravnog fakulteta iz Zagreba Josip Kregar. Komentirao je događanja u Zagrebu oko Generalnog urbanističkog plana.

“Najvažniji dogovori vjerojatno su obavljeni jučer, ovdje se radi o blefu i želi se skrenuti pažnja s rasprave o urbanističkom planiranju na to tko će kome podvaliti amandmane.

A oni su ishitreni, HDZ njima kupuje vrijeme, ne želi snižavanje rejtinga jer se dodvorava i previše se približio Bandiću, a on želi sa svojim amandmanima dokazati da je aktivni sudionik u cijeloj priči”, ističe profesor na Pravnom fakultetu u Zagrebu Josip Kregar.

“To nije dobro prema urbanističkom planiranju. To vodi prema tome da se planiranje blokira, ovo nije planiranje, nego nadmetanje tko ima više moći.”

VEZANE VIJESTI

Broj primjedbi koje su podnesene još ljetos pokazuju da bi održavanje postojećeg plana bilo teško opravdati građanima. Taj GUP više ne drži vodu i bilo bi razumno, ali govoriti o razmu na Gornjem gradu je teško, bilo bi razumno početi raspravu i i donijeti novi urbanistički plan”, smatra Kregar.

“U gradu u kojem se zemljište smatra predmetom političke trgovine urbanističkog planiranja ne može biti. Arhitekti urbanisti su predvodnici ove pobune koja je izazvana jer oni svoje stručno znanje ne mogu nametnuti.”

Kregar misli da je nužno mišljenje Ministarstva graditeljstva na nove amandmane jer se radi o bitnim sadržajnim promjenama. Činjenicu da je Bandić odlučio povući amandmane.

“Ovo je očito kraj koalicije Milana Bandića i HDZ-a. Bandić škodi i kada ne želi i nemoguće je zadovoljiti sve njegove apetite”, zaključio je. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.