Milanović: Ustrajno raditi na poboljšanju položaja žena

Vijesti 08. ožu 202014:09 > 14:10
Podijeli:
Izvor: N1

Predsjednik Republike Zoran Milanović čestitao je u nedjelju Međunarodni dan žena poručivši kako i dalje treba ustrajno raditi na poboljšanju njihova položaja.

Iako živimo u vremenu u kojemu žene sudjeluju u svim područjima javnog, gospodarskog i političkog života, Međunarodni dan žena povod je da se sjetimo da nije uvijek bilo tako i da još uvijek ustrajno moramo raditi na poboljšanju položaja žena, pa tako i u hrvatskom društvu, napisao je Milanović na facebooku.

Aktivizam najhrabrijih, zahvaljujući kojima su se žene širom svijeta odvažile na borbu za svoja prava, stvorio je temelje jednakopravnosti i Međunarodni praznik žena spomen je na njih. Ali tu se nije i ne smije stati sve dok u potpunosti ne osiguramo, bez iznimke, jednaka prava ženama kao i muškarcima, poručuje predsjednik Republike.

Tek tada ćemo, ističe Milanović, imati moderno, napredno i uljuđeno hrvatsko društvo.

Državne institucije moraju nuditi rješenja jer se pokazalo da samo aktivna uloga države može rušiti barijere koje priječe uspostavu potpune jednakopravnosti. Bez angažmana države nije moguće postići punu jednakopravnost, pogotovo ne tamo gdje odlučujuću riječ i moć imaju kapital i zarada. Kao predsjednik države govorit ću o tome nastojeći da sve ono što je u zakonima zapisano o pravima žena ili izrečeno u prigodnim govorima doista zaživi i postane stvarnom stečevinom hrvatskog društva. Svim građankama Republike Hrvatske čestitam Međunarodni dan žena, stoji u čestitki Zorana Milanovića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.