Snaha preminulog ugostitelja: Preko televizije smo doznali da je umro od korone

Vijesti 26. ožu 202010:51 > 11:17
Ilustracija

Novinar N1 Ranko Stojanac u Istri je telefonski razgovarao s Keti Visintin, snahom ugostitelja iz Brtonigle koji je preminuo od koronavirusa.

Gospođa Visintin nalazi se u samoizolaciji, kao i čitava obitelj od koje su neki članovi, konkretnije sin i supruga preminulog, hospitalizirani.

“Nije problem samoizolacija, jako sam zabrinuta za supruga i njegovu mamu koji su u bolnici i za sve ljude koji su u bolnici i proživljavaju ružne trenutke, nadam se da neće biti više oboljelih. Doktori su jako kompetentni, moramo se osloniti na njih, sve je u njihovim rukama”.

Jučer je stigao nalaz koji potvrđuje da je ugostitelj preminuo od koronavirusa.

VEZANE VIJESTI

“Odmah smo na to posumnjali, bio je jako zdrav i nikad nije imao problema. To što se desilo je moglo biti samo od virusa”.

Od trenutka njegove smrti do službene potvrde da uzrok zaista jest koronavirus bilo je mnogo neželjenih situacija, pa i prebacivanja odgovornosti i dileme je li zdravstvena služba pogrešno postupila. Visintin kaže, najbolje je da službe ustanove tko je kriv.

“Žalosno je što smo preko televizije doznali da je umro od koronavirusa, nitko nije obavijestio obitelj”, rekla je.

“Neću kriviti liječničku službu, ne želim nikoga prozivati no moje mišljenje je da je možda trebalo prije reagirati i ne pustiti da čeka, posebno ako ima 70 godina i temperaturu i ako je bio u lokalu gdje prolazi puno ljudi, da se malo brže moralo reagirati. Nadam se da će ubuduće zdravstveni sustav reagirati na bilo koga, da se neće čekati ni minutu i da svatko mora imati priliku da bude u bolnici”, rekla je Keti Visintin.

Tijek događaja iz minute u minutu pratite OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.