Božinović: Krivotvorenje propusnica je kazneno djelo, kazne neće biti male

Vijesti 27. ožu 202009:50 > 09:50
Sanjin Strukic/PIXSELL

U Hrvatskoj je od jučer u 16 sati 56 novih bolesnika, ukupno ih je 551, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na press konferenciji Stožera. Porastao je broj izliječenih za 15, i sad ih je ukupno 37. Troje je ljudi dosad umrlo u Hrvatskoj - ugostitelj iz Istre, muškarac iz Zagreba, te žena iz Slavonskog Broda.

Od utorka je na snazi odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, odnosno, to je moguće ukoliko se ima odgovarajuća propusnica. 

Pojavila su se i brojna krivotvorenja navedenih propusnica, što je komentirao i ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović.

“Policija je izvijestila da su dobili dojave o tome da ima određenih sumnji na određene manipulacije. Želim jasno poslati poruku svima koji to rade – to je vrlo ozbiljno kazneno djelo, krivotvorenje isprava, i tu neće biti nikakvog oprosta. To je djelo koje se ovisno o težini može sankcionirati zatvorom. U ovakvoj situaciji neće se izricati minimalne kazne”, poručio je ministar Božinović.

Istaknuo je da se u suradnji s Ministarstvom uprave radi na aplikaciji, koja će smanjiti mogućnost manipulacija s izdavanjem potvrde. “Mislim da je pri kraju izrada te aplikacije”, rekao je Božinović.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.