Policija pozvala strance na kratkotrajnom boravku da se jave radi evidentiranja

Vijesti 30. ožu 202019:10 > 19:12
Zeljko Lukunic/PIXSELL (ilustracija)

Ravnateljstvo policije pozvalo je u ponedjeljak sve strance na kratkotrajnom boravku u Hrvatskoj da se jave policiji radi evidentiranja, dodajući da se prema njima zbog epidemije koronavirusa neće poduzimati nikakve mjere propisane Zakonom o strancima.

Budući da zbog trenutne situacije određeni broj stranaca na kratkotrajnom boravku nije u mogućnosti iz objektivnih razloga napustiti Hrvatsku u roku propisanom Zakoniku o schengenskim granicama policija je, u skladu s preporukama epidemiologa, pozvala sve strane državljane da dostave svoje podatke u svrhu evidentiranja.

Razvoj događaja oko epidemije koronavirusa u Hrvatskoj pratite OVDJE

”Upućujemo sve strane državljane koji su se našli u takvoj situaciju da u svrhu evidentiranja, prvenstveno putem maila [email protected] ili pozivom na broj koji se nalazi na web stranici nadležne policijske uprave, dostave svoje podatke, a kako bi se izbjegli mogući problemi na graničnom prijelazu prilikom napuštanja Republike Hrvatske”, priopćilo je Ravnateljstvo policije.

U ravnateljstvu su uputili strane državljane da ne dolaze osobno u policijske postaje ili uprave, već samo u onim slučajevima kada ih službena osoba pozove putem telefona.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.