Štromar: HNS se najoštrije protivi zabrani rada nedjeljom

Vijesti 25. svi 202015:29 > 15:31
N1

Novi predsjednik HNS-a Predrag Štromar i aktualni potpredsjednik Vlade RH rekao je u ponedjeljak da prijedlog o zabrani rada nedjeljom nema podršku HNS-a i da stranka neće podržati tu inicijativu u idućem sazivu Hrvatskog sabora.

HNS se protivi svim oblicima zabrana, pa tako i zabrani rada nedjeljom te držimo da se radna mjesta ne bi smjela ugrožavati radi dodvoravanja desnici, izvijestili su iz HNS-a u priopćenju.

VEZANA VIJEST

“Rad nedjeljom ne treba regulirati država, već isključivo zakoni tržišta. Svatko treba imati pravo na izbor – želi li ili ne raditi nedjeljom”, rekao je Štromar.

Isto tako smo stava, dodao je, da se radnici moraju osjećati cijenjeno i zato se zalažemo da se, uz propisane mehanizme kontrole provedbe, plaćaju dvostruko više za rad nedjeljom od rada običnim radnim danom. “Uostalom, pravo na rad je ustavno pravo”, napomenuo je Štromar.

Budući da se gotovo sve političke opcije i lijeve i desne, a osobito one najdesnije zalažu za zabranu rada nedjeljom, još je važnije naglasiti da postoje i one političke opcije koje smatraju da je taj prijedlog loš i ide na štetu poduzetnika i radnika, poručili su iz HNS-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.