"HDZ ili SDP? Tko najviše prihvati iz našeg programa, s tom strankom idemo"

Vijesti 27. svi 202015:18 > 15:21
N1

Predsjednik HNS-a Predrag Štromar istaknuo je u srijedu da je HNS-u cilj sudjelovati u vlasti jer se samo tako mogu mijenjati stvari, a nakon izbora namjerava koalirati s onim tko prihvati najviše iz njihovog programa.

“Cilj nam je sudjelvoati u vlasti i Vladi, jer se samo tako mogu mijenjati stvari. Nije cilj sjediti u Saboru, primati plaću i raditi cirkus”, kazao je novoizabrani predsjednik HNS-a na predstavljanju novog vodstva stranke i programskih smjernica Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata uoči parlamentarnih izbora.

VEZANA VIJEST

Najavio je kako će HNS program objaviti uskoro, ali će ga dovršiti s građanima, na način da će u sljedećih 40 dana predizborne kampanje terenski obilaziti Hrvatsku te od građana tražiti prijedloge i mišljenja.

“Tri godine, obilazim dijelove države i građane, slušam ljude (…). To ćemo raditi intenzivno sljedećih 40 dana, upisivat ćemo njihove prijedloge, analizirati ih. Završit ćemo program sa građanima jer Hrvatska se voli radom”, poručio je Štromar.

HNS-ov program, dodao je, fokusira se na nastavak digitalizacije, reforme obrazovanja i znanosti, rješavanja stambenog pitanja mladih i gospodarstvo, koje bi trebalo biti brže, jače, otpornije na krize s manje nameta.

Štromar je najavio da će HNS nakon izbora koalirati s onim tko prihvati najviše iz njihovog programa.

“Jako je puno upita hoćemo li kasnije ići s HDZ-om ili SDP-om. Odgovor je da onaj tko najviše prihvati iz našeg programa, s tom strankom idemo”, poručio je.

#related-news_0

Dodao je da će o postizbornim koalicijama konkretno razgovarati nakon izbora, no isključio mogućnost suradnje HNS-a s onima koji idu u krajnju desnicu, te “populistima i cirkusantima”.

Zamjenik predsjednika HNS-a i saborski zastupnik Stjepan Čuraj ustvrdio je da će građani na ovim izborima birati između dva pretendenta za premijera, kao i ljude i stranke s kojima će oni surađivati.

“S jedne strane, imate HNS koji se dokazao svojim radom, ali i rezultatima pogotovo u proteklih tri godine. S druge strane, imate primjerice Škoru i ekipu koja nas vuče unazad, desne esktreme koji se nisu dokazali svojim radom i profesionalnošću, osim ako mislimo da je profesionalno hrvatstvo jer rad”, kazao je poručivši da je izbor jasan te da HNS svoj rad mjeri rezultatom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.