Ministar Pavić uručio ugovore o dodjeli 6 milijuna kuna Imotskoj krajini

Vijesti 27. svi 202016:59 > 17:00
Ilustracija

Ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Marko Pavić u srijedu je u Imotskom uručio Ugovore o dodjeli 6 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz programa održivoga razvoja lokalne zajednice i iz programa podrške brdsko-planinskim područjima.

Ugovori su uručeni predstavnicima jedinica lokalne samouprave s područja Imotske krajine te Splitsko-dalmatinskoj županiji, priopćeno je iz Gradske uprave Imotski.

Iznimno je bitno da je ovih 6 milijuna kuna namijenjeno većinom izgradnji cesta, komunalnih akcija, dječjih vrtića općinama i gradovima, rekao je ministar Pavić.

Ocijenio je kako su ta sredstva od velike pomoći, ali, dodao je, bitnija je stvar da ‘smo došli pogledati listu projekata za intervencijski plan’.
“Riječ je o 150 milijuna kuna iz programa integriranih ulaganja, što znači da to moraju biti projekti koji integriraju cijelu Imotsku krajinu, koji su razvojni i koji ciljaju na otvaranje radnih mjesta. Tu je napravljen značajan iskorak”, istaknuo je Pavić.

Gradonačelnik Imotskoga Ivan Budalić je naglasio važnost integriranog područja Imotske krajine.“To je nešto zbog čega smo danas ovdje okupili i u što želimo i dalje ulagati,” poručio je.

Zamjenik splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić rekao je da će intervencijski plan promijeniti naličje Imotske krajine. “Kada se pametno slože projekti i kada se zna što se hoće, uz simbiozu lokalnih prijedloga, regionalnu i državnu potporu, stvari se mogu pomicati naprijed”, dodao je.

Saborski zastupnik Ante Babić rekao je da su općine u Imotskoj krajini i Grad Imotski shvatili bit ovih projekata. “Oni ne bi mogli biti odobreni da ih općine i grad nisu napravili… Općine i Grad Imotski rade na dobrim projektima koji se mogu odobravati”, zaključio je Babić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.