Premijer o vrijednosti INA-e: Logično je da ne možemo reći podatke iz procjene

Vijesti 10. lip 202015:04 > 15:12
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković iz Istre, gdje obilazi radove na Istarskom ipsilonu, komentirao je procjenu vrijednosti INA-e koju je danas saznao.

Andrej Plenković

“Logično je da ne možemo reći podatke koji se odnose na procjenu, to nije nitko podrazumijevao da ćemo reći javno”, odgovorio je premijer na pitanje oko današnjeg sastanka s konzultantima koji su radili procjenu vrijednosti INA-e.

Ne zna što je ministar Tomislav Ćorić ranije rekao, ali nastavlja da oko ovakvih operacija, to su investicijski savjetnici koji savjetuju Vladu, daju preliminarnu procjenu dubinskog snimanja, vrlo temeljitu.

“Sastanak je bio dobar, konstruktivan i dobar temelj za daljnje razgovore s mađarskom stranom. Ovo je proces pregovora, nema tu informacije vani, neće je ni biti, nećemo iz taktičkih razloga govoriti javno”, rekao je premijer. 

Na pitanje misli li da će Mol prodati svoj udio odgovara kako vjeruje da je ovo pravi put za Hrvatsku i INA-u.

VEZANE VIJESTI

Premijer je komentirao procjenu vrijednosti INA-e tijekom posjeta Istri gdje je obišao radove na izgradnji Istarskog ipsilona, na dionici Učka-Pazin.

“Radovi idu jako dobro, četiri mjeseca prije roka će biti gotovi”, kaže premijer i podsjeća da je dionica u izgradnji vrijedna 500 milijuna, a cijeli projekt 1,2 milijarde kuna. Ocjenjuje ga kao kvalitetnu suradnju s posebnim oblikom partnerstva, a zadovoljan je, kaže, što je Vlada nekoliko puta donijela ključne odluke za završetak ovog procesa.

“Želimo u potpunosti prometno integriranu Istru u prometne tokove Hrvatske. Nakon ovoga ostaje manji dio oko tunela Učka i Istra će sljedeće godine biti do kraja spojena s mrežom autocesta”, ustvrdio je Plenković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.