Ovo su svi HDZ-ovi kandidati za parlamentarne izbore

Vijesti 17. lip 202013:12 > 13:13
Emica Elvedji/PIXSELL

HDZ je jučer predao liste Državnom izbornom povjerenstvu, a kao što je rekao premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, liste su utvrđene konsenzusom Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke.

Time su riješene i spekulacije hoće li na liste uvrstiti neke stranačke disidente, odnosno, njegove protukandidate na unutarstranačkim izborima u HDZ-u. Tako su Miro Kovač, Davor Ivo Stier I stevo Culej našli svoja mjesta na listama, dok Milijan Brkić nije.

“Koncept lista bio je uključivost. Nekih nema, a onih koje ima, trebaju se potruditi da dobijemo što veću potporu. Milijan Brkić nije bio niti predložen”, rekao je Plenković odgovarajući na pitanje zašto na listi nije bilo mjesta za Brkića.

Ovo su HDZ-ovi nositelji na listama:

1. Andrej Plenković
2. Gordan Jandroković
3. Žarko Tušek
4. Ivan Anušić
5. Zdravko Marić
6. Davor Božinović
7. Tomo Medved
8. Oleg Butković
9. Ivan Malenica
10. Vili Beroš
11. Zdravka Bušić

U I. izbornoj jedinici na čelu s Plenkovićem i Reiner, Kapulica, Obuljen Koržinek i Ivo Lučić

I. izbornu jedinicu predvodi Andrej Plenković, a na njoj su Željko Reiner, Nina Obuljen Koržinek, Zvonko Milas, Darko Klasić, Željko Turk, Ljubica Lukačić, Mario Kapulica, Ivan Čelić, Marica Jančić, Ivan Vidiš, Mislav Herman, Miljenko Filipović i Ivo Lučić.

VEZANE VIJESTI

Posebno zanimljiva II. izborna jedinica, Beroš u desetoj

II. Izborna jedinica svima je posebno zanimljiva jer se često ističe da onaj tko je u protekla tri izborna ciklusa tamo pobijedio, na kraju i vladao, a stavlja ju se i u sportski žargon kao “skupina smrti” u kojoj se nalaze “politički teškaši”.

Listu HDZ-a tamo predvodi Gordan Jandroković.

IV. izbornu jedinicu predvodi župan Anušić, odmah iza njega Josip Đakić. Davor Ivo Stier na listi je u sedmoj izbornoj jedinici, Miro Kovač se smjestio u šestoj, a Stevo Culej u petoj izbornoj jedinici.

U desetoj izbornoj jedinici listu predvodi ministar Vili Beroš. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram