Predrag Fred Matić: Sad tek vidimo da su ankete – tko plati, taj dobro i prođe

Vijesti 05. srp 202022:01 > 22:09
N1

SDP-ov europarlamentarac i kandidat na listi Restart koalicije u 5. izbornoj jedinici Predrag Fred Matić osvrnuo se na loš rezultat koji je koalicija ostvarila prema dosadašnjim nepotpunim rezultatima parlamentarnih izbora.

“Živimo u demokraciji, za to smo se borili. Narod je tako odlučio i to trebamo poštovati. No, naravno da smo razočarani”, rekao je Matić. 

Osvrnuo se i na predizborne ankete koje su im davale dobre izglede na parlamentarnim izborima. 

“Sada tek vidimo da su ankete – tko plati, taj dobro i prođe na tim anketama”, rekao je. 

Na pitanje znači li to da je Restart koalicije dobro platila ankete, odgovara: “Pa izgleda, da. Ne mogu to potvrditi ni demantirati, ali očito da je tako. Tko naruči anketu, njemu to bude dobro. Anketa je ova od 7 ujutro do 7 navečer. Narod se ovog puta odlučio za kontinuitet, covid je napravio svoje”. 

Rekao je kako je razlika u broju mandata užasno velika i kako to nisu očekivali. 

“Nadam se da desna opcija neće skupiti dovoljno mandata da promijeni Ustav jer bi to bilo jako loše. Ukoliko skupe dvotrećinsku većinu i sastave Vladu, bit će – spašavaj se tko može”, smatra Matić. 

O odgovornosti Davora Bernardića za poraz na izborima kaže kako su glave još uvijek vruće i kako ne treba odlučivati ništa preko noći. 

“Nas je 17 u predsjedništvu, 100 i nešto u Glavnom odboru. To ćemo sve analizirati. Neka se nitko ne veseli tim rezultatima, jer ako desnica stavi dvotrećinsku većinu – bit će kud koji, mili moji”, kazao je zaključno Matić. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.