Stier: I ja bih volio da potpredsjednik Milošević dođe u Knin

Vijesti 27. srp 202011:06 > 11:07
N1

Nekoga od predstavnika svog koalicijskog partnera iz SDSS-a, volio bi u Kninu na proslavi "Oluje" vidjeti i HDZ-ov parlamentarac Davor Ivo Stier, a najviše jednog određenog.

“Bilo bi dobro da dođu, a posebno potpredsjednik Vlade. Predsjednik Vlade je to jasno rekao, rekao je to i ministar branitelja, a to isto mislim i ja, da bi bilo jako dobro da potpredsjednik iz redova srpske manjine bude u Kninu”, kazao je Stier o često spominjanom mogućem dolasku Borisa Miloševića na proslavu obljetnice.

VEZANE VIJESTI

Voditeljicu N1 zanimalo je Stierovo mišljenje, koliko se SDSS do sada “dovoljno ogradio” od politike Aleksandra Vučića. Stier je odgovorio da smatra da je na redu “razdoblje normalizacije”, dijelom čega on smatra da “ove godine i iz SDSS-a budu dolazile odgovorne izjave”.

“Radujem se ako će to biti, jer bi to bilo jako dobro za hrvatsko društvo, a onda i za odnose između Hrvatske i Srbije”, kazao je Stier, inače bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova.

Stier je, inače, na nedavnim parlamentarnim izborima dobio 6038 preferencijalnih glasova u svojoj izbornoj jedinici. Za naredne lokalne izbore rekao je da je “njegova ambicija predano raditi u Saboru”, ali je i dodao:

“Svaka politika je uvijek lokalna. U kontaktu s lokalnom sredinom morate biti kada vodite i europsku i nacionalnu politiku.”

#related-news_0

Za lokalne izbore kazao je da će se morati sagledati kakva je epidemiološka situacija i onda donositi odluke. Za Zagreb je, pak, Stier najavio da će HDZ ići sa svojim kandidatom za gradonačelnika:

“Mislim da je vrijeme da HDZ doista pobijedi i da ima svog gradonačelnika u Zagrebu.”

Za Milana Bandića oko poplava posljednjih dana u Zagrebu, ali i inače u vezi problema grada nakon potresa, Stier nema razumijevanja.

“Građani su svoje rekli”, rekao je, prije svega se referirajući na loš izborni rezultat Bandića.

Ove situacije su doista izazvane i ekstremnim klimatskim uvjetima, ali tu je potrebna jedna energija, a ja je kod Bandića ne vidim. Nekad ju je imao, sad kao da ju je izgubio”, komentirao je Stier.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.