"FIFA-u želi preuzeti bankarsko-odvjetnički lobi"

Vijesti 02. lip 201521:50 > 21:52
Izvor: N1

Gost Dnevnika bio je bivši dopredsjenik HNS-a i poznavatelj nogometnih prilika, odvjetnik Ivan Brleković.

Blatter nije dao neopozivu ostavku već je najavio da će dati ostavku na Izvanrednom kongresu FIFE za nekih pola godine ili više. Što želi dobiti ovim manevrom?

“On je samo najavio ostavku. On je očito stisnut silinom ovih događaja. On je pobjedio svog protivnika no očito se teško nosi sa situacijom ikako je on vrhunski igrač koji je naučen na sve. Rijetko sam u životu vidio tako sposobnog, a tako lukavog čovjeka. Mislim da ga je pogodilo što se istraga pokrenula i protiv njegove desne ruke, glavnog tajnika FIFA-e. Taj kongres sigurno neće biti prije prosinca.

Možete li proniknuti zašto je uopće pristao na izbor, a sad daje ostavku. Jesu li u pitanju novi dokazi ili nešto drugo?

“Mislim da nema dokaza protiv njega. Ako je i sudjelovao u malverzacijama, za to sigurno ne postoje dokazi. On je jako sposoban, a i mnogi ljudi su imali veliku autonomiju”.

VEZANE VIJESTI

Koliko su bile ozbiljne prijetnje da će UEFA bojkotirati Svjetsko prvenstvo u Rusiji ukoliko Blatter ostane na čelu Fife?

“Uefa je pokrenula hajku protiv Blattera u suradnji s Amerikancima i FBI-em. Po mom mišljenju, Uefom ne upravlja Plattini već neki drugi članovi Izvršnog odbora, nogometaši koji bi se slikali. Uefaom upravlja jedan moćni bankarsko-odvjetnički lobi. Uefa im je postala preuzak prostor i žele zagospodariti i cijelim nogometom i FIFA-om”.

Koliko HNS i Davor Šuker autonomno odlučuju u ovoj stvari ili je Šuker ipak samo na Plattinijev čovjek?

“Predsjednik HNS-a se postavio protiv Blattera i to neće biti dobro za HNS ako Blatter ostane na čelu jer je on puno pomogao našem savezu i nije se trebao ovako javno oglasiti protiv njega”, zaključio je Brleković.