HGSS-ovac: Zbog našeg pisanja na društvenim mrežama imamo manje intervencija

Vijesti 18. ruj 202018:44 > 18:59
HGSS

Jadran Kapović, osoba koja se krije iza HGSS-ove komunikacije na društvenim mrežama, za N1 je povodom izložbe tvitova HGSS-a kazao kako se oni koji su bili spašavani nikada ne ljute na tvitove koje o njima pišu, između ostalog - jer nikada ne navode podatke onih koje spase, a osim toga primjećuju smanjenje broja intervencija zahvaljujući komunikaciji na mrežama.

Malo tko tako uspješno komunicira na društvenim mrežama kao HGSS, čije se objave često prenose kao vrlo dovitljive. Jadran Kapović kaže kako im je cilj ljude naučiti da uče na tuđim greškama.

N1

“Javnost je našu komunikaciju prepoznala kao nešto drugačije. I ostale naše aktivnosti su drugačije od drugih, pa je tako naša komunikacija upakirana u jedan satirični i cinični celofan”, kazao je.

VEZANA VIJEST

Kako ljudi to podnesu?

“Nikada ne spominjemo imenom, nacionalnošću ili na bilo koji drugi otkrivajući način one koji su spašeni. Cilj je naučiti ljude da uče na tuđim greškama, da izbjegnu da se nađu sami u takvoj situaciji – cilj je edukativan i proaktivan. Mnogi su nam se i javili nakon spašavanja i zahvalili, nema tu nikakve ljutnje.

#related-news_0

Naše poruke i angažman smanjili su broj akcija, stvari o kojima smo tvitali su se drastično smanjile. Uspijevamo smanjiti ako ne broj akcija, onda bar obrasce rizičnog ponašanja”, rekao je Jadran Kapović.

Izložba je otvorena od 19. do 25. rujna u prostotu Kreacija, odnosno Uranija na Kvaternikovom trgu 3/3 u Zagrebu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.