Mišel Jakšić: Čini mi se da Vlada ne kontrolira situaciju

Vijesti 17. lis 202011:12 > 11:16
Izvor: N1

SDP-ovcu Mišelu Jakšiću samoizolacija je određena do 20. listopada, zbog toga što je sudjelovao na saborskom Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, na kojem je bio i zaraženi saborski zastupnik Franko Vidović.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić kaže da mu je zdravstveno stanje dobro i zasad nema nikakve simptome.

“Franku sam čuvao leđa i sad smo zajedno izolirani”, rekao je. Naime, Jakšić je na sjednici Odbora sjedio iza Vidovića.

VEZANA VIJEST

Kaže kako su svi nosili maske i držali se epidemioloških mjera. “Događa se, očito je to novo normalno.”

“Epidemiološka situacija prati nas cijelu godinu i sad je opet buknula na najjače. Sve nas čeka puno posla i odgovornosti. Čini mi se da Vlada ne kontrolira situaciju, ne samo na zdravstvenom polju nego ni na području donošenja gospodarskih mjera.

Odluka koja je donesena za ugostiteljstvo po meni je apsolutno smiješna – s jedne strane te ne želim staviti u lockdown, s druge strane zapravo si u lockdownu, ali nisi mojom krivicom”, prokomentirao je. Još jedan problem u zemlji je i, ističe Jakšić, pojava nabujalog ekstremizma.

Ekstremizam u društvu

“Pravosuđe je doživjelo institucionalni slom, očito je da imamo anomalija u sustavu…

Nije normalno da svaka veća korupcijska istraga na kraju pukne, od Mamića do famoznog “ličkog rukovanja”. No, na to ne bi smjeli odgovarati na način da je normalno ubijati po ulicama jer sustav ne funkcionira. Ali, ajmo si priznati da gnjev i frustraciju među ljudima je stvorila politika svojim nečinjenjem i nefunkcioniranjem i zaštitom onih odabranijih i jačih”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.