U Rodilištu u Vinogradskoj su zaražena četiri liječnika i dvije primalje

Vijesti 18. lis 202018:33 > 18:40
Izvor: N1

Krunoslav Kuna, predstojnik klinike za porodništvo KBC Sestara milosrdnica, u Dnevniku N1 rekao je kakvo je stanje na toj klinici.

“Jedna pacijentica na klinici je pozitivna, ali nema simptoma, a pet rodilja je u samoizolaciji. Na kućnu njegu pustili dvije koje su u samoizolaciji, te jednu koja ima pozitivan bris”, rekao je Krunoslav Kuna.

Medicinsko osoblje na klinici za ženske bolesti

“Četiri liječnik i dvije primalje su u samoizolaciji, te deset primalja. Danas smo otpustili većinu pacijentica koje su mogle ići kućama. U bolnici sada imamo 28 pacijentica. Novorođenčad je u izvrsnom stanju. Oni čije su majke pozitivne na koronu negativni su”, rekao je.

VEZANA VIJEST

Kada se radi o prostorijama Klinike, Kuna je rekao kako je u tijeku dezinfekcija te da se očekuje da će od srijede raditi normalno.

Funkcioniranje klinike za ženske bolesti u narednih nekoliko dana

“Prijem novih rodilja smo obustavili, dobili smo pomoć klinika u Petrovoj, Sv. Duh i Merkur. Oni su preuzeli naše rodilje i trudnice koje moraju doći na hospitalizaciju. Trudnice mogu biti mirne, bit će zbrinute. Od utorka ili srijede nastavit ćemo s radom u punom kapacitetu.

U Zagrebu postoje četiri klinike za ginekologiju i porodništvo, teško da će u sve četiri biti takva situacija da će se morati obustaviti rad. I da je takva situacija u ostalim klinika, radili bi sa smanjenim kapacitetom u našem KBC-u. No ove tri ostale klinike mogu preuzeti određeni broj naših pacijentica u naredna dva dana. Trudnice će biti zbrinute u nekoj od klinika.

Proboja će vjerojatno biti i u druge klinike, ali ih zbog toga ne treba biti strah”, rekao je Kuna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.