FOTO Hrvatska vojska postavila 51 šator kod zdravstvenih ustanova

Vijesti 20. lis 202017:16 > 17:21
Izvor: ZZP

Pripadnici Hrvatske vojske od početka pandemije koronavirusa aktivno pomažu civilnim institucijama i građanima Hrvatske, a od ožujka do listopada kod zdravstvenih su ustanova postavili 51 šator za smještaj oboljelih ili za trijažu.

Osim logističke pomoći zdravstvenim ustanovama diljem Hrvatske u izgradnji ekspedicijskih kampova i šatora koji služe kao dodatni kapaciteti za smještaj oboljelih ili za trijažu, pomoć pruža i zdravstveno osoblje – pripadnici Vojno-zdravstvenog središta Zapovjedništva za potporu koji se mogu angažirati u županijskim zavodima za javno zdravstvo i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, priopćilo je u utorak Ministarstvo obrane (MORH).

VEZANE VIJESTI

 U priopćenju se prenosi zahvala ministra obrane MarijaBanožića Hrvatskoj vojsci što je uvijek na raspolaganju domovini.

U izgradnji ekspedicijskih kampova i podizanju šatora sudjelovao je 221 pripadnik Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu s terenskom vojnom opremom, i to 20 šlepera/kamiona, osam viličara, 14 kombija te 15 agregata za zagrijavanje šatora.

MORH

Tako je Hrvatska vojska ispred Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu postavila pet šatora ekspedicijskog kampa, 20 šatora tipa Alaska, dva zapovjedna šatora tipa M70 i 215 postelja te je izgradila tunel koji povezuje šatore s bolnicom.

MORH

Kod Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu postavljena su tri šatora tipa Alaska s 30 postelja, a kod KBC-a Zagreb – Rebro postavljana su tri grijana šatora iz Ekspedicijskog kampa. Pokraj KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu (Vinogradska cesta) pripadnici Hrvatske vojske postavili su 11 šatora tipa M70, a kod Veterinarske bolnice Sveučilišta u Zagrebu tri šatora također tipa M70.

#related-news_0

Banožić: Hvala Hrvatskoj vojsci što je uvijek na raspolaganju

U splitskome Kliničkom bolničkom centru na Križinama Hrvatska vojska postavila je dva šatora tipa Alaska s 20 postelja. kod zadarske Opće bolnice dva grijana šatora tipa Alaska s 20 postelja, a kod Opće bolnice u Šibeniku jedan grijani šatora tipa Alaska.

MORH

Pružena je potpora i Stožeru Civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije ustupanjem 100 vojničkih postelja u Spaladium Areni u Splitu i 10 Crvenom križu u Vrgorcu. Za karantenu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji privremeno je ustupljen hotel „Galeb“ u Kuparima s pripadajućom opremom.

Brzom i učinkovitom reakcijom diljem Hrvatske, pripadnici Hrvatske vojske svojom organiziranošću i profesionalnošću pokazali su kako su na raspolaganju uvijek kada je potrebno građanima Republike Hrvatske, ističe se u priopćenju.

#related-news_0

„Hrvatska vojska još jednom je pokazala važnost brzine i zajedništva, kao i smjer u kojem se i dalje vrlo odgovorno moramo nastaviti kretati ukoliko se želimo uspješno suočiti sa svim izazovima koji se pred nama nalaze. Hvala Hrvatskoj vojsci što je uvijek na raspolaganju domovini“, istaknuo je ministar obrane Mario Banožić.

MORH

Poručio je da će Hrvatska vojska i dalje biti na raspolaganju te da će, kad god zatreba, biti spremna pomoći građanima.

Pripadnici Hrvatske vojske potporu institucijama Republike Hrvatske pružaju na temelju zahtjeva zdravstvenih ustanova te županijskih i lokalnih stožera civilne zaštite u Hrvatskoj i u skladu s odlukom ministra obrane i sa zapovijedi načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.