Najgore brojke dosad: U Međimurskoj županiji 85 novozaraženih

Vijesti 21. lis 202013:41 > 13:44
Izvor: Goran Kovacic/PIXSELL

U Međimurskoj županiji 85 je novih zaraženih koronavirusom, izvijestili su na konferenciji za novinare iz Županijskog stožera Civilne zaštite u srijedu u Čakovcu te istaknuli da je među testiranima velik postotak oboljelih.

Ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Marina Payerl-Pal naglasila je da Međimurje bilježi najgore brojke do sada.

“Jučer je zabilježeno 85 pozitivnih pacijenata, a svakim danom svjedočimo velikom broju testiranja. Uglavnom, više od 200 pacijenata traži i dolazi k nama na briseve“, rekla je Payerl-Pal.

Međimurska županija je treća, iza Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije, po 14-dnevnoj kumulativnoj incidenciji pozitivnih korona-pacijenata s 304 novooboljela na 100 tisuća stanovnika.

Župan Matija Posavec istaknuo je velik postotak oboljelih među testiranima.

“U Međimurju je 285 testiranih, a 85 oboljelih, što je 29 posto. U Sloveniji je to 26 posto testiranih, velike su brojke u Zagrebu te u Austriji. To su sredine kojima gravitiraju naši građani“, kazao je Posavec te dodao da je nužno učiniti sve da se prekine lanac prijenosa virusa, ali i očuva zdravstveni sustav.

U Županijskoj bolnici u Čakovcu hospitalizirano je 20 pacijenata.

“Reorganizacijom je osiguran kapacitet od 50-60 postelja. U ovom trenutku iskoristili smo 35 posto kapaciteta. To nije dramatično, ali definitivno poziva na oprez“, rekao je župan Posavec.

U međimurskim osnovnim školama pozitivno je 10 učenika i osam učitelja, a u srednjim školama 15 učenika i četiri profesora. Istaknuto je da je situacija zasad pod kontrolom.

U samoizolaciji je 1348 osoba.

Načelnik Stožera Civilne zaštite Međimurske županije Josip Grivec pozvao je organizatore u sljedećem razdoblju planiranih manifestacija da ih odgode.

Tijek događaja o koronavirusu UŽIVO pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.