Pročelnik za školstvo: Ne očekujemo problem u odvijanju redovite nastave

Vijesti 22. lis 202011:18 > 11:21
Izvor: N1

Pročelnik za školstvo Grada Zagreba Ivica Lovrić u razgovoru za N1 Studio uživo s našom Mašenkom Vukadinović komentirao je stanje u školstvu u Gradu Zagrebu, kako se koronavirus odrazio na osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje te koje su šanse da škole u potpunosti pređu na tzv. "C" model nastave koji bi se u potpunosti održavao online.

Situacija u Gradu Zagrebu, ni u cijeloj državi, u najmanju ruku nije dobra. Bilježimo rekordne brojke novozaraženih, a u samo u Zagrebu je u protekla 24 sata zabilježeno je 705 novih slučajeva. Stoga mnoge roditelje prirodno zabrinjava što će biti sa školom, hoće li se ona nastaviti odvijati u fizičkom svijetu ili će se prebaciti na onaj virtualni.

VEZANE VIJESTI

Pročelnik za školstvo Grada Zagreba Ivica Lovrić s našom Mašenkom Vukadinović razgovarao je o stanju u školstvu te očekuje li prelazak na C model nastave. “Kakva je trenutna situacija u Gradu, ne očekujemo povećanje broja škola koje će raditi po C modelu. Sada u Zagrebu tako rade četiri srednje škole i dvije osnovne. Međutim, ako govorimo o tome da u Gradu ima 180 osnovnih i srednjih škola, to je iznimno mali postotak i nadamo se da će tako i ostati”, siguran je Lovrić.

“Kada je u pitanju broj zaražene djece od vrtića do srednjih škola, isto tako i zaposlenika, s radošću mogu reći da ovaj rast koji pratimo u općoj populaciji grada ne prate i učenici i zaposlenici škola, što je dobro”, dodaje i kaže još: “Ne očekujemo poseban problem u odvijaju redovite nastave.”

Također ističe i sljedeće: “Ondje gdje smo uveli nastavu na daljinu, nismo je uveli zbog velikog broja zaražene djece ili zaposlenika, nego velikog broja učenika u samoizolaciji. Djeca su najsigurnija kada idu u školu, a kada gledate s pozicije kvalitete obrazovanja, nastavu u učionici ne može zamijeniti nikakva nastava na daljinu.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.