Kako se škole snalaze u uvjetima pandemije?

Vijesti 09. stu 202008:31 > 08:36
Izvor: Goran Stanzl/PIXSELL, Ilustracija

Prošla su dva mjeseca od početka školske godine koju zbog pandemije prate posebni uvjeti. Kako se škole snalaze i imaju li dovoljno maski i sredstava za dezinfekciju?

“Mi svjedočimo dojavama da je u školama sve teže. Naši učitelji i nastavnici sve češće moraju sami kupovati maske, to naravno košta”, naglasio je Željko Stipić, iz sindikata Preporod.

U Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga u Zagrebu zahvaljujući smjeru kemijski tehničar – sami rade tekući sapun, za ostalo se snalaze.

Ravnatelj Prirodoslovne škole Vladimira Preloga iz Zagreba Zlatko Stić je rekao kako su roditelji kooperativni i pomažu svojim donacijama.

U Obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu, s maskama problema nemaju, dapače, opskrbljuju sve srednje škole u gradu. Od početka ove školske godine ova Obrtnička škola prodala je oko 10 tisuća svojih maski.

“Kada se prikupi broj maskica koje trebaju učenici srednjih škola Slavonskog Broda, naš osnivač županija je naručila kod nas, naši učenici i djelatnici su sašili i mi smo to prodali ostalim srednjim školama”, dodala je ravnateljica Obrtničke škole Slavonski Brod Anita Holub.

U Tordincima prije 29 godina nije se moglo ni sanjati o školi punoj učenika. A danas bez obzira na COVID nastava je uživo i nemaju nikakvih drugih problema.

“Za sada nemamo nikakvih problema s nabavom maski i dezinfekcijskim sredstvima s obzirom na to da nas naša županija kao osnivač redovito opskrbljuje. Pita nas koliko nam treba”, rekao je za HTV ravnatelj OŠ Tordinci Antun Maletić.