"U Zagrebu još uvijek djelujemo u okviru postojećih mjera"

Vijesti 16. stu 202010:53 > 11:12
Igor Kralj/PIXSELL

U posljednjih 24 sata zabilježen je 291 novi slučaj zaraze koronavirusom. Iako se očekivalo, u stožeru nisu najavili nove mjere. U 15 privatnih i državnih domova na području grada je ukupno 290 oboljelih.

“Razmatra se mogućnost u okviru postojećih mjera pronaći načine pomoći našim sugrađanima u borbi protiv koronavirusa. Gradonačelnik je u subotu zamolio novinare za strpljenje da se to konačno uobliči, pa kada se to dogodi on će vas o tome izvijestiti. Dakle, još uvijek u Zagrebu djelujemo u okviru naših postojećih mjera, a ako se pojavi dodatna informacija, mi ćemo vas informirati”, poručila je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba OliveraMajić.

VEZANE VIJESTI

“Želimo pomoći sugrađanima, nama je najbitnije da olakšamo našim sugrađanima u borbi i prevenciji ove pandemije”, dodala je

Zamjenica Zvonimira Šostara u Zavodu za javno zdravstvo Andrija Štampar, Sandra Šikić, kazala je da testirani sada zaprimaju rezultate testa unutar 24 sata.

“Uspjeli smo posložiti priču da se nalazi izdaju unutar 24 sata. Svi pozitivni slučajevi se obrađuju u najkraćem roku i to je sada unutar 24 sata od pozitivnog nalaza, zahvaljujući dodatnim kapacitetima, ali i suradnji liječnika obiteljske medicine. Kao što smo prije komunicirali, svako dodatno mjesto za testiranje zahtijeva i dodatno mjesto povećanja dijagnostike, to treba biti dobro povećan stroj. Treba jako dobro osmisliti način da što prije pozitivna osoba bude obaviještena i da se stavi u samoizolaciju, to je zapravo jedini način da se ne širi epidemija”, pojasnila je Šikić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.