Odgođena presuda Sauchi i Zeljko

Vijesti 26. stu 202013:48 > 13:50
Dalibor Urukalović/PIXSELL

Ranije najavljena presuda za tzv. aferu dnevnice, u kojoj Uskok tereti bivšeg predstojnika premijerovog ureda Tomislava Sauchu i njegovu tajnicu Sandru Zeljko za lažiranje putnih naloga, neće biti objavljena u petak 27. studenoga.

Izricanje presude, koja je trebala biti objavljena u petak u 9 sati, uklonjena je iz sudskog ročišnika, a na raspravi u petak očekuje se dodatno ispitivanje optuženika, doznaje Hina iz izvora bliskih Županijskom sudu.

Predsjednica sudskog vijeća Sanja Mazalin donijet će odluku o objavi presude naknadno. Saucha i Zeljko su se na početku suđenja u tzv. “aferi dnevnice” izjasnili da nisu krivi za lažiranje putnih naloga. Uskok tvrdi da je Zeljko to navodno nastavila činiti i nakon Sauchina odlaska iz kabineta s tadašnjim premijerom Zoranom Milanovićem pa se ukupna šteta procjenjuje na oko milijun kuna.

Istraga je prvo pokrenuta samo protiv Sauche, tadašnjeg SDP-ova saborskog zastupnika, a naknadno je proširena i na Zeljko, koja je na početku opisivana kao krunska svjedokinja. Saucha je nakon izlaska iz istražnog zatvora u veljači 2017. napustio SDP i u bivšem sazivu Saboru kao član kluba zastupnika HNS-a podržavao vladajuću većinu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.